Gember- en citroenlimonade

1

For English, please scroll scroll down

Nee geen nood, het wordt hier niet ineens een kookblog met recepten en ingrediëntentips en keukenweetjes, daarvoor zijn er ander en beter.
Maar omdat een paar mensen me hier vroegen hoe je gember- en citroenlimonade maakt, en die uitleg – hoe simpel ook – toch wat lang is om Instagramgewijs te delen, beloofde ik om het rap even op de blog uit de doeken te doen. Dus bij deze…

www.appelzee.com

 

Je hebt nodig:
3 à 4 biocitroenen – gember (hoeveelheid naar smaak) – 200* g rietsuiker
*of meer, als je houdt van echt zoete limonade

 

www.appelzee.comwww.appelzee.com

 

 Pers de citroenen en rasp de gember.
www.appelzee.com

 

Snij een uitgeperste citroen in stukken en doe de schil samen met het citroensap en de gember in een kookpannetje. Voeg de suiker toe en breng alles aan de kook. Laat even doorkoken en draai het vuur uit. (Ik weet het, de foto lijkt bedenkelijk, maar geloof me, het RUIKT heerlijk!)
www.appelzee.comwww.appelzee.com

 

Laat alles afkoelen, haal de citroenschillen er uit en giet de limonade door een zeef om ook de citroen- en gemberpulp te verwijderen.
Giet alles dan over in een flesje dat je kan afsluiten en bewaar dit in de koelkast.
www.appelzee.com
En dan serveren…
Doe ijsblokjes in een glas. Giet er een beetje gembersiroop bij en leng aan met spuitwater. Breng op smaak met enkele blaadjes munt en eventueel nog een schijfje citroen.
Laat nu die zon maar komen! Smakelijk!

Want to make some fresh ginger lemonade? 
Take 3 or 4 lemons, root ginger, 200 g sugar (or more if you like your lemonade sweet). 
Juice the lemons, peel and grate the ginger. Put everything in a pan together with the sugar and some pieces of lemon peel. Bring to boil, then turn off the heat and let the sirup cool down. Pour through a sieve to remove the pulp and then pour it into a bottle. Keep in the fridge. 
To serve: pour some sirup in your glass, add sparkling water and ice cubes. Give the lemonade even more taste with a few leaves of mint and (if you like) a slice of lemon.  The best summer drink ever!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here