5 redenen waarom ik fan ben van De Kringwinkel

0

Iedereen die mij en Villa Appelzee een beetje kent weet dat ik grote fan ben van tweedehandsspullen, recyclage en hergebruik. Rommelmarkten, garagesales en kringloopwinkels doen mijn hart sneller slaan dan gelijk welke grote shoppingmal of winkelboulevard. Ik word blijer van een anoniem rokje van 2 € dan van een dure merkjurk… of toch even blij… en op z’n minst minder schuldig.;-)
Van alle adressen die ik afschuim kom ik het meest in De Kringwinkel. Het feit dat er maar liefst drie winkels op fietsafstand van mijn huis liggen heeft daar zeker mee te maken, maar er is natuurlijk meer. Vijf redenen waarom ik fan ben van De Kringwinkel…

1/ De Kringwinkel is goed voor het milieu.
De Kringwinkel verzamelt en haalt herbruikbare spullen op, waardoor ze niet op de afvalberg belanden. Op die manier wordt heel wat CO2 bespaart. En als we met z’n allen eerst even kijken of we in het aanbod van De Kringwinkel vinden wat we nodig hebben, in plaats van meteen naar de gewone winkel te rennen om iets nieuws te kopen, moet er ook minder geproduceerd worden. En dat is dus ook weer goed nieuws voor die CO2.

Collection of glass jars on kitchen shelf.

2/ Je kan in De Kringwinkel echt pareltjes op de kop tikken.
En dat bedoel ik dan in de meest brede zin van het woord. ‘Pareltjes’ is natuurlijk voor iedereen iets anders. Van heel praktisch gerief tot unieke hebbedingen, van kookpotten en glazen over broeksriemen en truien tot tafels en platenspelers… Wat je dada ook is, of wat je ook nodig hebt, de kans is groot dat De Kringwinkel het heeft. Misschien niet vandaag, maar dan wel volgende week. Regelmatig binnenspringen is dan ook dé truc.

Selfie in mirror with blue second hand blouse and dark red purse
Blouse, broek en tas, allemaal gevonden bij De Kringwinkel.

3/ Het is ook de perfecte plek om origineel basismateriaal voor al je DIY-ideeën te vinden.
Oude gordijnen om kussens van te maken? Vaasjes om te beschilderen? Kaders om prikborden mee te maken? In De Kringwinkel vind je het allemaal, en vaak voor een appel en een ei, zodat je gerust een exemplaar of twee extra kunt meenemen om mee te experimenteren.

4/ Je krijgt er waar voor je geld.
Ook een geruststelling: alles bij De Kringwinkel is op voorhand nagekeken op gebreken en mankementen, en indien nodig vakkundig hersteld. De remmen van de fietsen werken, de koelkasten blijven op temperatuur, uit de radio’s komt niet alleen gekraak. Natuurlijk zal je op een aantal spullen ook gebruikssporen terugvinden. Maar die krassen, deukjes of een kapotte hoekjes geven een voorwerp vaak ook een ziel, waardoor ze extra mooi worden.

Vintage blankets in green and pink
Oude dekens van 100% wol, populair bij alle gezinsleden (katten incluis).

5/ De Kringwinkel geeft niet alleen spullen, maar ook mensen nieuwe kansen.
De Kringwinkel is niet zomaar een tweedhandswinkel, maar ook een sociale werkplaats. Mensen die – om heel uiteenlopende redenen – niet meteen terecht kunnen op de reguliere arbeidsmarkt krijgen bij De Kringwinkel een job, én een opleiding. Ze worden persoonlijk begeleid en opgevolgd met als doel op termijn (weer) aan het werk te kunnen in een ander bedrijf.
Dit aspect van De Kringwinkel is iets wat wij als klanten vaak niet beseffen of te weinig bij stilstaan. Spullen kopen bij of wegschenken aan De Kringwinkel is niet alleen goed voor het milieu en voor onszelf (leuke spullen voor weinig geld), maar ook voor de medewerkers van De Kringwinkel zelf.

Hebben mijn vijf redenen je zin gegeven om ook eens te gaan snuisteren in De Kringwinkel? Dan is nu zaterdag 20 oktober een uitgelezen moment.
Dan is het Dag van De Kringwinkel en vind je in elke winkel niet alleen een bijzonder aanbod aan specifieke spullen (kijk hier voor een overzicht) maar kan je ook mooie portretfoto’s en video’s bekijken die het verhaal van verschillende medewerkers vertellen. De moeite van een bezoekje meer dan waard, ik ga in ieder geval een kijkje nemen! Jij ook?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here