Benieuwd naar de kleurtrends voor 2019?

1

Ik weet het, 2018 moet nog beginnen en ik roep hier al over de kleuren van 2019… Zot is het.
Maar als het met kleur te maken heeft ben ik altijd over-enthousiast, en een beetje vooruit kijken kan nooit kwaad, toch?
Het is trouwens alleen maar goed nieuws, wie wil dat nu niet horen?

Collage in groen met planten van Villa Appelzee

Kleurtrend 1: Groen, in alle soorten en tinten, wordt heel belangrijk. Hoera! Groen is een kleur die zowel rust als kracht uitstraalt, en waar je je -als je het mij vraagt – niet genoeg mee kan omringen. Hoe meer groen hoe liever dus.
Kleurtrend 2: We gaan meer spelen met de verschillende nuancen van een kleur. Dat wil zeggen dat er oneindig veel mogelijkheden en spannende manieren zijn om kleuren te gaan combineren. Roze in al zijn gradaties bijvoorbeeld, maar ook geel (van donkermosterd tot heel zacht bijna wit-geel) of (voor de liefhebbers, not me) paarse tinten van diepdonker roodpaars tot lila…
Kleurtrend 3: Hou je klaar voor contrasten die knallen: mosgroen met fuchsia, ijsblauw met violet… Kleuren worden intenser en gaan samen een feestje bouwen onder het motto: “Alles kan en alles mag”. Ik kan al niet wachten!

Voor alle duidelijkheid, deze drie trends heb ik natuurlijk niet zelf bedacht. Wat ik hier vertel is een extreem bondige samenvatting van het verhaal over kleurtrends dat Hilde Francq van Francq Colors vertelde op het laatste High-T trendseminarie.
Hilde vertelt altijd heel uitgebreid over de verschillende trends, en haar duidingen en voorbeelden zijn altijd zo interessant dat ik wou dat ik een cassetterecorder (ja, ik stam nog uit die tijd) in mijn hoofd had en een fototoestel achter mijn ogen. (Al pas ik wel voor dat smartphone-implantaat in m’n oor, dat – zoals Hilde ook aanhaalde – tegen 2030 wel eens realiteit zou kunnen worden.)
Met andere woorden, ik stap na zo’n trendvoorstelling altijd naar buiten met een ‘waauw’-gevoel, maar ook met warrige notities en slechts een paar herinneringen aan opvallende kleurcombinaties. Maar op zich vind ik dat prima zo: wat echt raakt blijft hangen, de rest komt later wel (of niet). Zo gaat dat met trends.

** De beelden die ik hier gebruik heb ik zelf gemaakt, en zijn dus een persoonlijke interpretatie van mijn herinneringen aan de kleuren die Hilde toonde. Om echt alles over de kleuren van 2019 te weten zou je het lijvige trendrapport van Francq Colors moeten inkijken.**

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here