DIY – 3 x zomerkransen vol kleur

0

Kleurrijke zomerkransen zijn ideaal om je tropische tuinparty of feestelijke brunch net dat beetje extra te geven. En is het feestje gedaan? Dan hang je ze toch gewoon binnen aan de muur?

1- Vuurwerk!

Krans van papier in roze tinten tegen witte muur. Foto: Wout Hendrickx.

Dit heb je nodig
Stevig papier (A4formaat, 160gr/m2) in verschillende tinten – grote ring (bv. hoepel) – cutter, snijmat en metalen lat – kleine cirkelpons – papierlijm en dubbelzijdige tape

Zo maak je het
Snijd per bloem 16 strookjes van 0,5 cm x 21 cm (dit is de breedte van een A4-blad) uit het papier. Pons ook 2 cirkels.
Vouw elk strookje dubbel – druk de vouw niet plat – en plak de uiteinden vast met papierlijm om lusvormige blaadjes te vormen. Plak de 16 blaadjes vervolgens op een van de twee cirkels en werk de bloem af met het tweede cirkeltje.
Om een grotere bloem te maken wissel je 8 strookjes van 21 cm lang af met 8 strookjes van +/- 30 cm (dit is de hoogte van een A4-blad).
Plak ten slotte alle bloemen met dubbelzijdige tape op de hoepel.

2- Jungle Fever

Krans van tropische bladeren in papieren rood en roze tegen witte muur. Foto: Wout Hendrickx.

Dit heb je nodig
Stevig papier (minstens 160 gr/m2) in verschillende tinten – grote ring in wit metaal (oa. bij Schleiper) – potlood en schaar – lijmdots of dubbelzijdige tape – papiertape

Zo maak je het
Zoek op internet naar templates van grote tropische bladeren. Print ze af, knip uit en gebruik ze als sjabloon om verschillende bladvormen uit het gekleurde papier te knippen. Schik de bladeren op de ring tot je tevreden bent met de compositie en plak de bladeren vervolgens aan elkaar vast met lijmdots of dubbelzijdige tape. Bevestig alles ten slotte met papiertape aan de ring.

3- Hello!

Houten ring met gipskruid en woord hello. Foto: Wout Hendrickx.

Dit heb je nodig
Houten (borduur)ring – gekleurd papierdraad met ijzerdraad (oa. bij Schleiper) – gipskruid – dunne metaaldraad – lijm – potlood en papier

Zo maak je het
Leg de ring op het blad papier en teken de omtrek na met een potlood. Schrijf dan met vloeiende letters het woord ‘hello’ (of een ander woord naar keuze natuurlijk) op de getekende cirkel. Knip een lang stuk papierdraad en plooi het in de juiste vorm. Gebruik het geschreven ‘hello’ daarbij als leidraad. Bind takjes wit en roze gipskruid met het metaaldraad vast op de onderkant van de houten ring en plak het geplooide woord met een paar drupjes lijm erboven.

*** Deze productie verscheen eerder in het weekblad Libelle. ***

*** De foto’s zijn van Wout Hendrickx. ***

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here