DIY! Meer geel in huis, met een krans en slinger in crêpepapier

0

Geloven jullie dat er zoiets bestaat als kleur craving? Dat je dus, net als bij food craving, plots een onweerstaanbare ‘honger’ kunt hebben naar een bepaalde kleur?
Ik heb er regelmatig last van geloof ik.
Op dit moment heb ik blijkbaar een ongelofelijke nood aan geel. En dan bedoel ik niet het trendy oker of mosterdgeel dat nu zo in is (en ook onweerstaanbaar mooi, daar niet van), maar echt het pure, heldere, gele geel. Denk citroenen, denk mimosa, denk kauwgomballen.
Het soort geel waar je vrolijk van wordt, en energiek, een beetje licht in je hoofd, en waar je spontaan van gaat glimlachen omdat het je aan fijne momenten doet denken.
Dat soort geel dus.

Collage van foto's met de kleur geel
Foto’s via Unsplash

Meer geel in huis!
Het grappige is dat geel nu niet meteen de kleur is waar ik spontaan aan denk als iemand me naar mijn lievelingskleur vraagt (ah nee, want dat is appelblauwzeegroen natuurlijk). Het staat zelfs niet in mijn top drie, dus vergeet het maar dat ik een hele muur in huis geel zou gaan verven. Maar toch, zo af en toe een beetje geel in je leven, en in je huis, daar kan een mens alleen maar deugd van hebben, niet? Een paar kleine details zo hier en daar zijn dan dikwijls al genoeg. Happy yellow living ;-)!

Stapel boeken en ukelele op marmeren schouw

Rekje met gele theepot en kookboek Simpel van Ottolenghi

Houten schijf met quote in gele letters

 

***DIY: Papierkrans in crêpepapier***
Ook zin gekregen in wat meer vrolijkheid en frisse energie in huis? Dan is deze zelfgemaakte krans in crêpepapier precies wat je nodig hebt. En met dan ook nog een slingertje dabei is je instant kleur boost een feit!

 

DIY krans en slinger in geel crêpepapier

 

*De materialen
Ring in metaal of hout
Geel crêpepapier
Schaar
Papierlijm of lijmistool

Detail van krans in geel crêpepapier

 

*Zo maak je de blaadjeskrans
-Knip een reep van +/- 5 mm van de bovenkant van de rol crêpepapier. Wikkel het dunne strookje papier strak rond de ring tot hij helemaal bedekt is. Zet daarbij het begin en het einde vast met een beetje lijm.
-Knip langwerpige blaadjes uit het papier en plak ze een beetje overlappend op ongeveer een kwart van de ring. Je kan de ring natuurlijk ook helemaal vullen met blaadjes.
-Rol kleine restjes papier op tot bolletjes en plak ze per drie hier en daar op de blaadjes.

Detail van slinger in geel crêpepapier

 

*Zo maak je de slinger
Knip weer langwerpige blaadjes uit het crêpepapier. Om het wat sneller te doen gaan kan je eerst bredere stroken knippen, deze in vijf plooien en dan door alle lagen heen knippen.
Stik de blaadjes vervolgens met de stikmachine tot een langer slinger.

Veel plezier ermee!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here