URBAN JUNGLE BLOGGERS – Planten en woorden

0

For English, please scroll down

De Fall styling challenge van Urban Jungle Bloggers (hoor je het in Keulen donderen? lees dan eerst even hier) was er weer eentje helemaal op mijn maat. Met ‘Plants & words’, planten en woorden dus, als thema moet ik hier in huis niet lang zoeken. Hooguit een beetje schuiven met wat potten om alles mooi binnen het frame te krijgen, maar verder, keuze genoeg. Aan groen én aan quotes. Omdat ik niet kan kiezen deel ik er twee met jullie.

Shelfie met planten en quote

Een quote als een klok, die ik gewoon zelf op de computer maakte. Het is voor mij zo’n beetje de basis van plantverzorging.
Ik heb bewust geen veeleisende planten in huis, eerder milde exemplaren die tegen een stootje kunnen en een zachte vorm van verwaarlozing altijd vergeven. Groene vrienden die hun plan(t) -whoehahahaaa- kunnen trekken als dat nodig is, eigenlijk dus. Maar veel is dat hier niet echt nodig, want daarvoor zie ik mijn planten veel te graag. En het is fantastisch om te zien hoe dankbaar planten reageren op een redelijke portie aandacht, wat attent water geven en alert reageren bij problemen. Ze groeien als kool, krijgen nieuwe scheuten, nieuwe bladeren, nieuwe bloemen. Een afgebroken tak in water krijgt spontaan weer wortels, een zorgvuldig geplante uitloper wordt een nieuwe kolos. Kortom, als je blije planten wilt, give them love!

Quote 'Plants will always love you back'

De tweede quote heeft op zich niets met planten te maken, maar wel eerder met toeval. Zo botste ik eerst bij Hema op een letterbord in mijn favoriete kleur, en ging ik dezelfde avond naar de première van ‘Vele Hemels boven de Zevende’, de ‘film-naar-het-boek’ van Griet Op de Beeck (regie Jan Matthysen, muziek Spinvis). Deze songtekst van Spinvis bleef in mijn hoofd hangen. Hij vat de film, en misschien ook wel het leven, zo’n beetje samen.
Bovendien bleek het letterbord perfect op onze plantenkastjes te passen, én kreeg ik er tijdens het fotograferen een fantastisch schaduwspel bovenop. Schoon niet, zoveel toeval.

Quote with Philodendron and cactus

Quote, plants and shadow

I love the Urban Jungle Bloggers‘ Fall styling challenge! ‘Plants & Words’ are everywhere in my house. The first quote I designed myself. It’s so amazing to see how plants react to a little attention, like watering with care or giving them the right place or soil. If you want happy plants, give them love!
The second quote is from a song by Dutch singer Spinvis. It was used in the movie ‘Vele hemels boven de zevende’, which is also a book by Griet Op de Beeck. Beautiful book, beautiful movie and beautiful song with beautiful words: Travel far, drink wine, wonder, laugh hard, dive diep, come back. 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here