DIY 5 x mini-kerstboompjes

0

Kan je interieur nog wat kerstsfeer gebruiken, maar ben je wat uitgekeken op de typische decoratie met ballen en glitterslingers?
Dan heb ik één woord voor jou: mini-kerstboompjes!
Of je nu onze houten 10voortwaalf-boompjes gebruikt, zelf boompjes maakt of iets leuks doet met gekochte exemplaren, het resultaat is altijd supergezellig. Want uiteindelijk: Home is where your xmas tree is!

DIY kerstkrans met mini-kerstboompjes - Villa Appelzee

Met een namaakkrans en miniatuurboompjes maak je in een handomdraai een originele blikvanger voor aan de muur.
Haal de voetjes van kleine mini-kerstboompjes (bij het betere tuincentrum) en plak ze met een warme lijm-pistool tussen de takken van de krans. Werk af met een mini speelgoedhuisje, en klaar!

DIY mini-kerstboompjes uit klei anders top - Villa Appelzee

Witte zelfdragende klei vind ik een fantastische materiaal. Alles wat je ermee maakt ziet er even fragiel uit als porselein. Ook deze boompjes!
Rol de klei uit tot een dikte van +/- 3 mm. Snij er driehoeken uit en laat even drogen. Prik eventueel – als de klei al een beetje droog, maar wel nog zacht is – cirkeltjes van telkens 8 kleine gaatjes in de klei. Laat de klei helemaal uitdrogen en naai dan met gouden borduurdraad sterretjes op de boompjes. Maak met de cutter uitsparingen van +/- 3 mm in de kurken stoppen (snij deze eerst eventueel in de helft) en schuif de boompjes er voorzichtig in.

DIY mini-kerstboompjes uit vilt - Villa Appelzee

Voor een sprookjesachtige wintersfeer in huis: naai je eigen winterbos!
TIP: Deze is ook leuk om samen met de kinderen te doen!
Knip per boompje twee driehoeken (met telkens een basis van 8 cm en een hoogte van 11 cm) uit het vilt. Leg de driehoeken tegen elkaar en naai de naden dicht. Hou daarbij een kleine keeropening aan de onderkant. Knip de naden en de hoekjes eventueel bij en keer het boompje. Stop eerst wat opvulling (bijvoorbeeld wat restjes vilt) en vervolgens een tandenstoker in het boompje. Plak de opening dan dicht met een beetje hobbylijm. Om de boompjes een accentje te geven kan je met kleine steekjes op een paar boompjes borduren. Prik de boompjes in een kurken onderzetter die je wit hebt geverfd en zet een paar plastic hertjes tussen de bomen. Rijg witte pomponnetjes op de witte stikzijde en hang ze achter het bostafereel.

DIY mini-kerstboompjes van takjes als naamkaartjes op tafel - Villa Appelzee

Verras je gasten met een origineel naamkaartje aan tafel.
Boor met een dunne houtboor (bv. van Dremel) of met een kleine els (priem) een gaatje in een houten schijfje (oa. bij De Banier) en steek er een kort afgeknipt takje kerstgroen in.
Knip dunne strookjes papier, schrijf de naam van je gasten op elk strookje en kleef het dubbelgevouwen met wat papierlijm rond het takje. Knip de uiteinden eventueel bij.

DIY mini-kerstboompje van papier in glazen bol met sneeuw - Villa Appelzee

En ten slotte: Vul een glazen bal (origineel bedoeld voor airplantjes, verkrijgbaar bij de betere tuincentra) met kunstsneeuw, zet er een papieren boompje en een extra kerstfiguurtje in en je wonderlijk winterlandschap is klaar om op te hangen.

Ik leerde deze papieren boompjes maken van mijn kinderen toen ze nog in de kleuterklas zaten. Moeilijk is het dus zeker niet, maar zoals bij veel vouw-werkjes geldt ook voor deze: een filmpje zegt meer dan duizend woorden. Op deze video die ik maakte voor Libelle kan je perfect alle vouw- en knipstappen zien.

Geniet van de kerstdagen!

*** Deze productie verscheen eerder in het weekblad Libelle.***

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here