Halloween, net even anders

2

For English, please scroll down.

Nu ga ik vast een aantal mensen wegjagen, maar ik moet iets bekennen:
ik heb helemaal niets met Halloween. Fake spinnenwebben, neppe spoken, grijnzende heksen… nee bedankt! Het enige griezelige aan heel Halloween vind ik die vreselijke kleurencombinatie van zwart en oranje. Pure horror, wat mij betreft.
#sorrynotsorry.

Maar, ik hou wel van pompoenen (heel veel zelfs), en van sfeer in huis natuurlijk. Dus ik bedacht een paar elegante oplossingen voor wie geen fan is van het typische Halloween-sfeertje, maar toch graag een beetje aan seizoensdecoratie doet. Kijk je mee?

Halloween

Hoe leuk het uitsnijden van een pompoenlantaarn ook is, als het snel moet gaan is dit een ideale oplossing. Met witte spuitverf maak je in mum van tijd een hele familie spookpompoenen.

Zelf doen?
Knip verschillende soorten ogen ogen en monden uit restjes kleeffolie en plak deze op de pompoenen. Druk daarbij de randen goed aan zodat er geen verf onder kan kruipen. Spuit de pompoen in minstens twee dunne lagen egaal wit of goud. Laat drogen en verwijder ten slotte de kleeffolie voorzichtig.

Halloween

Doe je toch graag een beetje aan bangmakerij? Zo hou je het subtiel en grappig.

Zelf doen?
Geef twee kleine pompoenen een vergrijsde tint met krijtverf of acrylverf en laat drogen. ‘Breng daarna ‘griezelige’ woorden aan op de pompoenen met gouden kleefletters of kleine siernageltjes die je in de pompoen prikt.

Halloween

Toegegeven, lang zullen de bloemen in deze ‘vaas’ niet overleven, maar hey, het is Halloween, dus een beetje drama hoort erbij!
Trouwens, zolang de pompoen het uithoudt kan je de bloemen steeds blijven verversen en zo toch een hele tijd genieten van je griezelig mooie vaas.

Zelf doen?
Verf de pompoen (liefst een hoog model) met twee lagen bordverf zwart en laat drogen. Teken met een zacht potlood een maan op de voorkant. Vul de maan ten slotte met bloemen door telkens een gaatje in de pompoen te prikken en daar een kort afgeknipte bloem (bv. gipskruid, Gerbera of Chrysant) in te steken.

*** Een deel van deze productie verscheen eerder in Libelle Vlaanderen***
****De foto’s zijn gemaakt door Karel Daems****

I have to admit, I don’t like Halloween. I don’t like the typical ‘scary’ decoration, and I sure don’t like the typical colour combination of black and orange (now that’s what I call ‘scary’!).

But I do like pumpkins (a lot!) and I do like giving my house a seasonal touch. So here are some ideas I made, with pumpkins, with a little bit of ‘scary’, but without the ugly colour combination. I hope you like them too!

***These pictures were already published in the Flemish magazine Libelle***
****Photo credits: Karel Daems****

BewarenBewaren

2 REACTIES

  1. Proficiat Tine! Geweldig wat je hier hebt klaargestoomd! Ik heb nog niet alles doorgenomen. Beetje bij beetje ga ik dat doen. En regelmatig zal je kunnen horen: “waw, hoe krijgt ze het voor mekaar!”.
    Heel veel succes gewenst en hopelijk tot gauw, Nelly

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here