Urban Jungle Bloggers – Green oasis

1

For English, please scroll down 

Het heeft een tijdje stil gelegen, maar vanaf deze maand doe ik weer mee met het maandelijkse thema van Urban Jungle Bloggers.
Nog nooit van UJB gehoord? Lees dan eerst deze post voor wat meer uitleg.
Deze keer was het maandthema ‘Green oasis’, een groen oase ergens in huis dus. En laat ik nu net een nieuw plantenhoekje in mijn atelier hebben.

www.appelzee.com

Het begon met de twee overlevers van een voormalig trio cactussen (voor meer details hierover, zie mijn IG account), die ik elk een nieuwe pot gaf, en meteen ook een nieuw plekje in huis. Hopelijk kan ik zo de mysterieuze ziekte die cactus nr. 1 velde te slim af zijn.
Maar twee cactussen op een kastje, dat is wat mager. Dus kregen ze het gezelschap van een paar andere potten: een graslelie, de asparagus, en een stekje van de peperomia. En hopla, een mini groene oase…
En meteen ook een kleine kleuroase, want ik vind de combinatie van groen+terracotta+kurk (en wit) super tof. Het deksel van de grote glazen pot van Ikea doet dienst als ‘podium’ voor de peperomia, de cactussen staan op (gestapelde) onderzettertjes (eigenlijk voor glazen). Toevallige stylingvondsten zijn de beste ;-).

www.appelzee.com

Nog meer Urban Jungle sfeer met een kaartje met een foto van Jacques Henri Lartigue.

www.appelzee.com

En ongelofelijk maar waar: aan de moederplant zelf is nog niets te zien, maar de afgeknakte tak van de peperomia ging spontaan bloeien nadat ik hem in een potje met aarde zette. Plants will always love you back!

I’m ‘back in bussiness’ with the Urban Jungle Bloggers monthly theme…
Never heard of UJB? Then read this previous post first!
The theme this month was ‘Green oasis’, and as it happens I just created a little oasis in my workshop to save some repotted cacti (look at my IG account for more details on that story). To give the seperated cacti some company I added some other plants, like asparagus and peperomia, and tadaaa… a green oasis. Or should I say a red and brown oasis… because I really like the combination of the terracotta pots and the cork coasters I used. And did you see the blossoms on the peperomia! So lovely!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here