Urban Jungle Bloggers – My plant gang, the clinic

11

For English, please scroll down

Kennen jullie Urban Jungle Bloggers? Je zou kunnen zeggen dat het een soort ‘community’ is van bloggers die iets hebben met groen in huis. Als je je inschrijft krijg je elke maand de nieuwsbrief met daarin een bepaald thema, zoals ‘Hangplanten’ of ‘Geef eens een plant aan een vriend’. Met dat thema kan je dan zelf aan de slag om een styling-, creatief- of praktisch idee uit te werken en te fotograferen. Je plaatst het bericht op je eigen blog en Urban Jungle Bloggers zet het zelf ook nog een keer op hun blog en sociale media. Er is geen verplichting of norm, je doet gewoon mee op je eigen manier en als je er zin in hebt. No pressure, zo heb ik het graag.
Ik rateerde al een paar thema’s maar deze keer ben ik er bij!

www.appelzee.com

‘Show your plant gang’ was nu het thema, met andere woorden: verzamel alle planten die je hebt, groot en klein en toon ze in al hun diversiteit. Kolfje naar mijn hand want laat ik nu net een permanente ‘plant gang’ in mijn keuken hebben staan, al is plantkliniek vast een betere naam: een verzameling stekjes, afgebroken takken en scheuten van overal in huis die ik daar probeer te redden van de ondergang. De ene keer al met meer succes dan de andere, maar goed, als de afgebroken vetplanten miniworteltjes krijgen en een overgebleven munttakje ook spontaan begint te schieten ben ik een gelukkig mens. Een Topdokter der planten zeg maar. En het is nog mooi om naar te kijken ook!

I joined Urban Jungle Bloggers a while ago and finally got to entering a theme. This month the theme is : ‘Show your plant gang’.  And as it happens I have a sort of mini plant gang meeting going on in my kitchen all the time. Although it might be better to call it a plant clinic, as it is a collection of little shoots I want to grow,  broken stems I’m trying to save or any other weak and injured plant that needs extra attention. A leftover branch of mint that gets new roots or Monstera leafs that got crushed by our dog but yet survived… I just love those small green miracles! 

11 REACTIES

  1. Such a cool idea to have a little plant gang united in a 'plant clinic' 🙂 Great way to grow new plants and heal suffering ones!! Thank you for this creative spin on the topic!

  2. Aaahhh wat super leuk, Tine! En wat een geweldige plant kliniek heb je in je keuken, heerlijk om zo 'n beetje te dokteren met je planten en het ziet er nog prachtig uit ook. Welkom bij onze groene family 🙂

  3. Wat een gave bijdrage heb jij geleverd! Ik heb ook voor de eerste keer meegedaan met Urban Jungle Bloggers en ik vind het een geweldig initiatief van Igor & Judith! En dan jouw clinic… super!
    Ik ben benieuwd naar jouw volgende bijdrage.

  4. Hey! ja, wat fijn hé, die Urban Jungle Bloggers! Ik wou al langer meedoen en ben blij dat het er eindelijk van gekomen is! Jouw bijdrage is ook heel leuk. Ik ga je volgen! 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here