Kringloopgeluk

7

For English, please scroll down

Het regende gisterenmorgen, ik was te laat vertrokken én reed op het laatst ook nog een ietsiepietsie fout, maar dat kon allemaal de pret niet drukken. De zoveelste u-turn werd neurieënd genomen, de plassen op de parking vrolijk ontweken om even later volledig goedgemutst op mijn bestemming te arriveren. De vooruitzichten waren dan ook schitterend: een workshop met Ingrid van Willenswaard (Ingthings) in Kringwinkel WEB in Turnhout (weer een nieuw snuisteradres ontdekt!) om haar boek Kringloopgeluk voor te stellen.
Ingrids blog, Ingthings dus, besprak ik hier al eens. Ik ben een grote fan van haar, oh nee, dat mocht ik niet zeggen hé Ingrid! 😉 Ik hou erg van haar stijl en de manier waarop ze laat zien dat je van kleine, eenvoudige, zelfs oude en kapotte kringloopvondsten ook iets bijzonders kunt maken. Een slinger van gevouwen bootjes, een stilleven met oude breipennen, een gehaakte sprei van restjes wol… Geen dure materialen, geen moeilijke technieken, geen grootse gebaren, wel pure en simpele ideeën waar je dan ook simpelweg gelukkig van wordt.
En nu maakte Ingrid dus ook een boek, Kringloopgeluk. Sophie van Linkeroever Uitgevers was zo lief om het me op te sturen om te bespreken op Villa Appelzee en als kers op de taart kwam er nog een uitnodiging voor de workshop achteraan.

Villa Appelzee loves ...

Het was gezellig druk aan de tafel in Turnhout. Ingrid bleek in het echt een even fijn mens als op haar blog en iedereen ging enthousiast aan het werk. We vouwden/knipten/plakten enveloppen van oude kinderboekprenten, maakten labels uit stof (oh, wat ben ik blij met mijn berglandschap!) en knipten Ingrid’s mooie zwaluwlingers uit postkaarten en papier. Een vruchtbare ochtend, zoals dat dan heet. Ik nam een hoop foto’s om op Instagram te zetten, maar daar is jammer genoeg niet veel goeds uit gekomen. Op hapsnap telefoon-fotografie moet ik duidelijk nog wat oefenen.

Villa Appelzee loves ...

 

Villa Appelzee loves ...

Maar het gaat uiteindelijk toch vooral om het boek zelf, en dat is, zoals u kunt zien aan de foto’s die ik dan maar gewoon thuis op tafel nam, ronduit fantastisch.

Toffe en makkelijke-maar-je-moet-er-maar-opkomen ideeën, collages waar je naar blijft kijken, leuke teksten en zalige quotes… Al het goeie van Ingthings verzameld in een prachtig boek….  om helemaal gelukkig van te worden dus! En dan nu, op naar de boeken- en kringloopwinkel!
Kringloopgeluk, Ingrid van Willenswaard, Linkeroever Uitgevers, ISBN 9789057204821, prijs: 19,95.
In België (en Nederland) te koop in de meeste boekhandels, en hier
 
Ok, I know it’s in Dutch, but nonetheless: should you come across the book ‘Kringloopgeluk’ by Ingrid van Willenswaard somewhere, you should pick it up and take a look. Even if you don’t understand a word of it, the pictures, styling and ideas are so lovely and inspiring, they just speak for themselves. Ingrid also has a marvelous blog, Ingthings, which is so worth the visit! Spread the word!

7 REACTIES

  1. Het boek is geweldig en Ingrid zelf vind ik ook een heerlijk mens! Ik volg haar blog Ingthings dan ook m et veel plezier! Heb je haar nieuwe boek Vive la Vie al gezien / gelezen. Het valt deze week op mijn deurmat en ik kijk er enorm naar uit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here