Recyclage tuinieren

3
Is er iemand met groene vingers die mij dit kan verklaren: waarom groeien de tomaten in de gekochte plantpotjes beter dan die in de geheel op verantwoorde wijze gerecycleerde wcpapierrolpotjes
 
Ze zijn op hetzelfde moment gezaaid en verspeend, kregen dezelfde zon en hetzelfde water…
So far dus voor het recyclage tuinieren? 
 
Aan de andere kant vergemakkelijkt het wel het elimineren van het tomatenaanbod. Van de 31 plantjes in het begin zijn er nu nog 11 over. 3 zijn gesneuveld toen er eens een kind in viel, 5 zagen er zowiezo te triest uit en de laatste 12 hadden dus de pech dat ze in wcrol geplant werden en niet in zo’n schoon potteke uit de winkel. Weekhartig als we zijn mogen ze binnen nog een beetje hun best doen, maar ze gaan alvast niet mee door naar de volgende ronde: het wennen aan de buitentemperaturen in een – ook op recyclage-principes gestoelde – mini-koude bak.
 
 
 
Waar het nog steeds aanzienlijk te druk is. Ik moet dus dringend op zoek naar wat tomaatadoptiefouders.
 
***
Recycle gardening has it’s downsides… 
all the tomatoes I planted in the recycled toilet rolls, turned out to stay tiny and pale. The ones in the pots from the shop grew strong and healthy… Why oh why? 
 
 
 
 
 

3 REACTIES

 1. hahahaha…ik heb geen echt idee maar ik vermoed dat het iets met de verteerbaarheid zal hebben van de potjes want de WC-rolletjes: dat verteert dus niet zo snel en die gekochte potjes wel dus da's een soort van compost 😉

  Voor de rest nog enkele tips: vergeet de 'dieven' niet weg te halen, geef niet te veel (maar ook niet te weinig) water, geef ze ne stevige stok en veel ruimte zodat ze goed kunnen groeien… dan heb je gegarandeerd meer en dikkere tomaten!

  Voor een paar kleine tips zie:
  http://fetedesgamins.blogspot.com/2012/05/groenland.html

  Voor de rest heb je dat wel heel leuk gedaan zenne ;-)))

 2. Ai ai ai mes excuses!!! Nu heb je 2 keer een gelijkaardig berichtje gekregen omdat ik het bizar vond dat het niet gepubliceerd werd maar na jouw goedkeuring zal ik het wel zien zeker?!
  Sorry, he!

 3. Hahaha…geen echt idee alleen dat de gekochte potjes ook gaan verteren (en dus een soort compost zijn voor de tomaatjes) en de WC-rolletjes niet zo snel dus daarin zit waarschijnlijk het verschil!

  Vergeet de 'dieven' niet weg te halen, he, dan worden ze nog groter en zullen je tomaten nog dikker worden…enne wat extra plaats per plant : daar zullen ze ook heel blij mee zijn 😉 En een stevige stok als steun en niet te veel (maar ook niet te weinig water) en voor de rest: gewoon laten groeien de plantjes ;-)))

  Trouwens wel heel leuk gedaan zenne.

  Voor de 'dieven', hier is een klein stukje uitleg:
  http://fetedesgamins.blogspot.com/2012/05/groenland.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here