Verf je vaasje

6
En we blijven nog even bij de vazen…
 
 
Het begon eigenlijk met dit
 
een mosterdpot die, eenmaal leeggegeten en uitgewassen, plots te mooi bleek om in de glasbak gekieperd te worden. 
 
Na een bezoek aan de kringwinkel kreeg de mosterdpot al snel gezelschap van nog meer interessant glaswerk
 
 
dat na een verfbad veranderde in dit 
 
en dit

 

Zeg nu zelf…
Wedden dat u volgende keer beter kijkt als u tussen de rayons van de supermarkt of kringwinkel loopt?! 
 
***
 
De gele vaas en blauwe (mosterdpot) kleurde ik door er een bodempje verf in te gieten en die daarna al draaiende (zodat al het glas bedekt werd) er weer uit te laten lopen. Goed laten uitlekken én lang genoeg laten drogen voor u de randjes afveegt helpt voor een mooi resultaat.
De witte kom kreeg een laagje witte spuitlak langs de buitenkant, waardoor ze een mooie matte tint kreeg. Geef liever drie dunne laagjes dan één dikke, anders kan de verf gaan barsten.
 
Belangrijk: Ik gebruikte voor alles verf op waterbasis omdat ik niets anders in huis heb. Als u de vazen ook echt als vaas wilt gebruiken moet u volgens de kenners verf op oliebasis gebruiken. 

 

6 REACTIES

  1. Bedankt voor jullie leuke reacties hier (en ook voor de reacties die ik 'live' kreeg). Het is leuk om te zien hoe iedereen toch zijn favoriet heeft.
    En @ Ja-Ni-Na: fijn dat je me wilt volgen. Ben snel al eens gaan piepen op jouw blog en volg je gelijk terug! Wat een mooi en lekkere dingen maak jij!

  2. Hoi, de witte schaal is ook mijn favoriet :-)Ik vind je blog echt heel mooi, uitnodigend, mooie vormgeving en erg inspirerend! Ik word volger en kijk al uit naar al wat nog gaat komen.
    Groetjes, An

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here