DIY – 3 originele zelfmaak-ideeën met touw

0

Stoer, warm, sober en puur… touw is het ideale basismateriaal om mee aan de slag te gaan als je houdt van een natuurlijke sfeer in huis. Deze drie ideeën gaan van heel makkelijk (en proper) tot een beetje uitdagender (en vooral nogal plakkerig). Hoppa, voor elk wat wils dus!

1/ Mooi in al zijn eenvoud!

DIY gehaakte onderzetter in grijs touw op tafel met witte theepot, appelzee.com. Foto: Karel Daems

Makkelijk en proper: deze onderzetter maak je in dik jute touw met de snelle ‘vingerhaaktechniek’ (google ‘vingerhaken op twee vingers’ voor tutorials en filmpjes). Maak een slinger van +/- 150 cm. Rol de slinger op tot een platte cirkel en zet aan de achterkant met kleine steekjes vast. Done.

2/ Slinger van licht

Niet bang van een beetje smos en smurrie? Dan is dit iets voor jou: een zelfgemaakte lichtjesslinger die zorgt voor extra sfeer en gezelligheid.

DIY lichtjesslinger met balletjes in touw, tegen witte kast met hangplant, appelzee.com. Foto: Karel Daems.

Dit heb je nodig
jute (tuin)touw – behangerslijm – ballonnen – LED lichtjesslinger – dunne ijzerdraad

Zo maak je het
Maak de behangerslijm aan zoals vermeld op de verpakking. Blaas ondertussen de ballonnen (evenveel als er lampjes aan je slinger zijn) op tot kleine balletjes (+/- 7 à 8 cm diameter). Knip lange stukken jute af en dompel ze in de behangerslijm zodat ze volledig doorweekt worden. Haal een stuk touw uit de lijm, schraap met je vingers de meeste lijm eraf en wikkel het touw rond de ballon tot je een gesloten vorm hebt. Zet de ballon op een glas te drogen. Werk zo verder tot je alle balletjes gemaakt hebt. Laat het touw volledig hard worden. Prik dan een gaatje in de ballonnen en haal ze voorzichtig uit de balletjes. Steek op elk lampje van de lichtjesslinger een balletje en zet dit eventueel vast met een klein stukje ijzerdraad.

3/ Omdat je nooit genoeg mandjes kan hebben

Nog eentje voor wie niet bang is van plakkerige handjes… maar oh zo tof om te doen!

DIY mand in groen touw, gevuld met peren, appelzee.com. Foto: Karel Daems

Dit heb je nodig
Bol jute touw – textielverharder – plastic bakje – grote ronde kom – plastic folie

Zo maak je het
Omwikkel de kom met folie en zet ze omgekeerd op een paar kranten. Giet wat textielverharder in het plastic bakje. Knip lange stukken touw af en dompel ze onder in de textielverharder. Neem een stuk touw eruit, knijp goed uit en drapeer dit over de kom. Doe hetzelfde met de andere stukken touw, tot je een mand gevormd hebt. Laat het touw volledig uitharden en maak de touwmand dan voorzichtig los van de kom.

*** Deze ideeën verschenen eerder in Libelle België ***

** De foto’s zijn van Karel Daems **

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here