3 redenen om zelf je boodschappennetjes te haken

2

Ik haakte onlangs een paar katoenen boodschappennetjes en ben daar nog steeds heel blij mee.

Roze gehaakt boodschappennetje - Villa Appelzee

Meer zelfs, ik ben van plan om er nog een paar te haken.
Waarom? Drie redenen:
1* (We gaan daar niet flauw over doen,) het ziet er gewoon goed uit. Zo’n kleurig net-zakje brengt je meteen in vakantiestemming. Of je er nu fruit van de markt in doet, een paar dozen pasta en wat potten kikkererwten, of je bikini en strandhandoek, het ziet er altijd hip en relaxed uit. Gaan we voor.

Roze gehaakt boodschappennetje aan deurklink - Villa Appelzee

2* Het is een super makkelijk patroon dat je meteen in de vingers hebt, waar je niet al te veel bij moet nadenken en dat snel klaar is. Een fijn DIY-tussendoortje of -extraatje dus. Het patroon is oorspronkelijk van PURLBEE (nu PURL SOHO), maar Oukje van de blog doemijmaaruiensoep maakte een Nederlandse vertaling mét duidelijke stap-voor-stap-foto’s. Bij haar moet je zijn dus. Ze heeft trouwens nog andere inspirerende en ecologische DIY-ideeën, dus ga zeker eens kijken!

Roze en blauw/rood gehaakt boodschappennetje met tape bevestigd aan witte keukenmuur - Villa Appelzee

3* Het is een perfect alternatief voor de ‘oeps-ik-heb-geen-boodschappentas-bij-doe-mij-dan-maar-zo’n-platisc-zakje-van-vijf-cent’-momenten. Gewoon zo’n gehaakt netje standaard in je handtas stoppen, of een stel in je fietszakken laten liggen en klaar.
Ideaal om Mei nog een beetje meer Plasticvrij te maken, en dat ook voor de andere maanden zo te houden. Alle beetjes helpen, toch?

  • Wil je meer weten over Mei Plasticvrij? Hier lees je er meer over. 

Roze gehaakt boodschappennetje - Villa Appelzee

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here