DIY: Anti-uitstel-mantra in neonlicht

2

Vinden jullie het ook altijd zo moeilijk om na een vakantie weer in gang te schieten? Ik alvast wel!

DIY neon word Begin, by Villa Appelzee

In feite ben ik het hele jaar door een redelijk serieuze uitsteller, dus ik heb ondertussen een paar strategieën gevonden om mezelf weer op gang te trekken. Deze tips zijn natuurlijk geen harde wetenschap, soms werkt iets wel en soms ook niet, en wat voor mij werkt, werkt dan weer voor een ander niet, maar ik heb nog nooit een boze klant aan de lijn gehad wegens een gemiste deadline en ook privé heb ik nog nooit een echte ramp veroorzaakt door eens een keer iets uit te stellen… Dus het zou toch kunnen dat mijn strategieën af en toe werken, niet?

Strategie 1: Wees lief voor jezelf en gun jezelf wat tijd. Soms ben je gewoon nog niet klaar om ergens aan te beginnen en forceren heeft dan echt geen zin. Ga hardlopen, ga een nieuwe lippenstift kopen, lees een boek, wat dan ook… relax! Het komt wel, als het niet meer vandaag is, dan komt het wel morgen. Soon come!
Strategie 2: Maak alvast een lijst van wat er moet gebeuren. Breek grote taken op in kleinere behapbare stukken. Kies er een stuk of drie uit en neem je voor om die alvast rond te krijgen. Maak het jezelf nog niet te moeilijk, het gaat om de positieve bekrachtiging van het kunnen afvinken van je to-dolijstje. Als je eenmaal vertrokken bent komt de rest meestal vanzelf.
Strategie 3: Laat het verplichte to-dolijstje voor wat het is en ga iets helemaal anders doen. Het moet, nee, het mag niets te maken hebben met waar je op dit moment eigenlijk mee bezig moet zijn, maar het moet wél iets opleveren (en dan bedoel ik niet een nieuwe lippenstift). Met andere woorden BEGIN gewoon met een project. Begin met iets waarvan je op het einde ook het gevoel hebt dat het zinvol is geweest. In mijn geval is dat meestal iets met mijn handen doen, bijvoorbeeld een nieuwe techniek uitproberen, maar als je op kantoor werkt zou je ook je bureau kunnen opruimen, of alvast aan de kerstplanning beginnen… Een werkje waarbij je niet het gevoel hebt dat je tijd verloren hebt, maar net tijd gewonnen, omdat je in feite al vooruit gewerkt heb op je eigenlijke to-dolijst. Maar zo flink!

***

Jullie hadden het vast al geraden, de derde strategie is mijn absolute favoriet. En om dat te benadrukken, ook voor mezelf, maakte ik er alvast een neonsign van.
Helemaal Strategie 3-gewijs.

DIY Neon word 'Begin' by Villa Appelzee

Ik gebruikte zo’n klein neonsetje dat je tegenwoordig overal voor een appel en een ei vindt, zilverkleurige ijzerdraad (niet de zwarte die mee in de set zat), en een lijmpistool.

Ik ben dus al weer begonnen. Jullie?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 REACTIES

  • Hoi Kathleen!

   Dank je wel! Supertof dat je zo enthousiast bent! Ik vond mijn setje bij Kruidvat (al wel een tijdje geleden), maar ik geloof dat ze ze ook bij Hema hebben (online zeker).
   Succes met al je DIY-plannen!

   Veel groetjes, Tine

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here