DIY mobiel in de kleur van het jaar 2018

4

For English, please scroll down

www.appelzee.com

Vorige week stelde Levis zijn nieuwe kleur van het jaar 2018 voor.
Wie mij volgt op Instagram kon al zien dat dat gebeurde op een – wat mij betreft – bijna magische locatie: de enige cactuskwekerij van het land, met een indrukwekkende hoeveelheid cactussen. Voor een plantlover als ik was het een beetje hemel op aarde, zeker als je daar dan ook nog een leuke presentatie over kleur bovenop krijgt!

www.appelzee.be

De kleur van het jaar 2018 heet Heart Wood. Het is een bijzondere, beetje vergrijsd roze-achtige tint. Warm maar niet overdreven, stijlvol maar niet stijf… het is zo’n kleur waar je op slag rustig van wordt als je er een tijdje naar kijkt. Heart Wood kan je mooi combineren met aardetinten, maar ik vind vooral ook het contrast met eerder koele blauw- en grijstinten erg mooi. Op de site van Levis vind je mooie voorbeelden van wat je allemaal met de kleur kan doen in je interieur.
Zelf weet ik niet of ik Heart Wood snel voor een hele muur zou gebruiken, maar als accent vind ik het prachtig. Ideaal bijvoorbeeld voor een snelle DIY mobiel…

www.appelzee.com

Zo’n mobiel met houten speelgoedblokjes stond al een hele tijd op mijn ‘want to make’-list, maar met de kleurstaaltjes die ik op de persvoorstelling van Levis kreeg viel alles op zijn plaats. Mooie kleurencombinatie én mooie materialenmix van hout, leder en goudkleurig metaal. Ik ben dus weer helemaal blij! En jullie, zouden jullie Heart Wood op de muren gebruiken, of ook eerder als accent?

* Tutorial mobiel*

Dit heb je nodig:

Houten speelgoedblokjes in verschillende vormen
Staaltjes verf – ik gebruikte Ambiance Mur Colour tester, in de kleuren Heart Wood, Blue Greyhound, Blueberry Pie en Early bird
Dun metalen buisje, goudkleurig
Roze leren veter
Houtboortje, ijzerzaag en schaar

Zo maak je het:

Maak twee sets met telkens twee stapeltjes van blokjes en let er op dat de stapeltjes per set hetzelfde wegen (ik gebruikte de keukenweegschaal om dit te checken).
Verf de blokjes in de verschillende kleuren, laat drogen en boor dan een gaatje in het midden van elk blokje.
Zaag het buisje in een stuk van 25 cm en een stuk van 30 cm.
Knip vier korte stukken veter, rijg de stapels blokjes eraan en knoop ze vast aan de uiteinden van de twee buisjes. Knip dan een lang stuk veter. Knoop een kant vast aan het buisje dat onderaan komt te hangen. Draai de veter nu een kwartslag (Belangrijk! Zo komen de buisjes mooi dwars op elkaar te hangen) en knoop hem rond het bovenste buisje. Laat daarbij nog een lang stuk loshangen om de mobiel op te hangen. Schuif de knopen eventueel wat meer naar links of rechts om de mobiel in evenwicht te brengen.

www.appelzee.com

Last week I went to the presentation of the colour of the year 2018 by Levis (Akzo Nobel) and the new colour palet inspired me to make this little mobile, with wooden toy blocks that I painted in the new colours Heart Wood, Blue Greyhound, Blueberry Pie en Early bird. I love the combination of the colours and materials (wood, leather and gold metal) a lot. What do you think?

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here