3 x DIY eierdopjes

0

For English, please scroll down

Perfect voor Pasen, maar natuurlijk ook voor al die andere ontbijt- of brunchtafels die wel wat kleur en eitjesfun kunnen gebruiken: 3 x snelle DIY dopjesideeën….

* Origami
Deze eierdopjes à la minute zijn absoluut mijn favoriet. Super toch hoe je met een paar vouwbewegingen een plat stukje papier in een 3D gebruiksvoorwerp kunt omtoveren!

Tip: Zelfs als je paastafel al helemaal onder controle is, zou ik deze techniek toch even opslaan. Altijd handig om boven te halen op momenten dat de eitjes al in het kokend water liggen en je ontdekt dat je vergeten bent de dopjes in bijvoorbeeld de kampeertas of de trektochtrugzak te steken. (Papier, in de vorm van een notaboekje, schetsboek of schriftje, hoort – dat spreekt voor zich – ALTIJD tot de basisuitrusting van elk avontuur.)

www.appelzee.com

Zelf doen? 
De eierdopjes zijn zo snel gevouwen dat het makkelijker is om het te tonen dan om de werkbeschrijving uit te schrijven. Bij wijze van experiment maakte ik daarom een simpele DIY VIDEO (woot woot!). Je kan hem hier bekijken. Het was de eerste keer dat ik zoiets in elkaar bokste (op een paar uur, vannacht, veel trial and error) en dat is er natuurlijk aan te zien, maar ik ben toch reuze benieuwd naar wat jullie er van vinden. 


* Gestapeld
Een paar houten (gordijn)ringen en wat restjes verf, meer heb je niet nodig om fancy eierdopjes op tafel te toveren. De kleuren kan je natuurlijk makkelijk aanpassen aan je eigen smaak.

www.appelzee.com

Zelf doen?
Verf een deel van de houten ringen met restjes acrylverf (ik gebruikte kleine staaltjes muurverf) in verschillende kleuren en laat drogen. Combineer de geverfde ringen dan (per twee of per drie) met  ringen in blank hout en plak alles op elkaar met goede hobbylijm.

* Lekker warm
Voor wie niet vies is van een stevige dosis schattigheid aan tafel. Zelfgemaakte eierwarmers met een hoge aaibaarheidsfactor.

www.appelzee.com

Zelf doen?
Teken de vorm van een konijn op een stuk papier en knip uit. Voor wie niet weet hoe te beginnen: leg een bestaande eierwarmer op het papier, teken de omtrek na en teken er dan nog twee oren bij.
Neem deze vorm twee keer (per eierwarmer) over op een stuk wit vilt en knip uit. Borduur een neusje op de voorkant en naai een pompon als staartje tegen de achterkant. Naai voor- en achterkant ten slotte aan elkaar met een festonsteek.

For all those last minute planners out there (I hear you, I’m one of you!), here are three easy DIY ideas to give your Easter table a boost of colour and cuteness. The origami egg holders are my favorite, because they look so clever and are yet so easy to make. I made a small tutorial video to show you, you can watch it here. Being the last minute planner that I am, this video was made VERY last minute (as in : last night) and it was the first video attempt I ever made (as in : lots of trial and error), but it was fun to do, and I am very curious about what you think. Please let me know! 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here