Kerstdecoratie met takken

1

For English, please scroll down

De kerstboom is gekocht en staat buiten voor het raam nog wat in vorm te komen (zo kunnen onze katjongens er meteen al wat aan wennen: window therapy!).

Vanaf volgende week toon ik hoe we de kerstdecoratie hier in huis zo catproof mogelijk proberen te maken. Maar nu eerst nog wat inspiratie voor wie niets te vrezen heeft van speelse spring-in-het-veld-pluizenbollen die alles interessant vinden): kerst met takken.

www.appelzee.com

Rudolf aan de muur (en er komt geen geweer aan te pas).

Zelf doen?
Haal een stronk brandhout uit je voorraad en zoek twee takken met veel twijgen in bos, tuin of park. Boor met een houtboor twee gaten in de zijkant van de stronk (boor een beetje schuin naar beneden om de takken in een goede hoek te zetten) en steek de takken er in. Maak een pompon van rode wol en plak hem in het midden van de stronk. Versier naar wens met slingers, extra pompons, kerstkaartjes…

www.appelzee.com

Boom zonder naalden.

Zelf doen?
Verzamel dikke takken van verschillende lengte en omwikkel ze hier en daar met rode wol. Leg ze van groot naar klein op de grond en bind ze aan elkaar vast met witte wol (of touw). Vouw sterren van dunne ijzerdraad, omwikkel deze ook met rode wol en hang ze in je takkenboom.

www.appelzee.com

Pak en tak.

Zelf doen?
Sober wit en bruin inpakpaper krijgt extra charme met natuurfoto’s en natuurvondsten. Simpel maar mooi!!

www.appelzee.com

Creatief met snoeihout.

Zelf doen?
Heb je een druivelaar in de tuin of tegen je gevel? De dunne zijtakken die in de lente en zomer aan de hoofdstam groeiden vormen ideaal kransmateriaal: lang, soepel en puur natuur. Knip lange takken af, buig ze voorzichtig tot een cirkel en zet de uiteinden vast met ijzerdraad. Versier ten slotte met een paar kerstballen en pompons voor een subtiel nonchalant-feestelijke look.

www.appelzee.com

Boodschap uit het bos.

Zelf doen?
In ongeveer elke knutselwinkel of gadgetshop vind je decoratieve letters en cijfers in alle maten en soorten. Mooi om samen te combineren, maar nog mooier als je ze aanvult met zelfgemaakte letters van takken. Gewoon een beetje zoeken naar geschikte vormen, samenbinden en klaar!
***Deze foto’s verschenen eerder in Libelle België (dec. 2015)***
***Alle foto’s zijn van Karel Daems***

Soon we will bring the Christmas tree into the house (and thus into the playground of two crazy kittens), and we keep our fingers crossed that our catproof DIY decoration will stand the test. 
But more of that later. 
For now, I wanted to share these easy ideas with all of you out there who don’t have to worry about little claws and teeth, and bouncing balls of fur with sparkling eyes that think everything is to climb in and swipe at: Christmas with branches

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here