Villa Appelzee Kerst recuperatie decoratie

6
For English, please scroll down

Om af te sluiten, een paar laatste ideeën uit het ‘Villa Appelzee Kerst’ boek: supersnel, supereenvoudig en vooral supergoedkoop, want gemaakt met materialen die je of al in huis hebt, of voor een prikje op een rommelmarkt of in De Kringwinkel kunt kopen. 

www.appelzee.com


* Op zoek naar een origineel alternatief voor de typische theelichtjes? Duik dan eens in je glazenkast! Zoek een paar mooie wijn- of likeurglaasjes uit, draai ze om en zet de kaarsjes op de voet. Nu nog wat speelgoedhuisjes en –boompjes erbij en ta-daaa!

www.appelzee.com

www.appelzee.com


* * Van speelgoed tot adventkalender (of originele kandelaar) in vier geboorde gaten…

Zelf doen? 
Vis vier houten blokken op uit de blokkendoos van je kinderen. Duid op elk blokje aan waar je de kaars wil zetten, en zet een klein kruisje of stip op die plek. Plaats de punt van de vlinderboor op het kruisje en begin recht naar beneden te boren. De boor zal steeds meer hout ‘wegschrapen’, ga door  tot je een mooi rond gat van +/- 2 cm diep hebt. Let er vooral op dat de kaars stevig en stabiel in de kandelaar kan staan.
Doe hetzelfde met de andere blokken, zet ze op een mooi dienblad en versier eventueel met kerst- of ander figuren.

***Heb je zelf geen boor- of vijsmachine in huis dan kan je vast wel eentje lenen van de buren, je ouders of een vriend. Ook een vlinderboor hoort misschien niet bij de standaard uitrusting van de gemiddelde werkbak en die zal je dus misschien moeten  aanschaffen. Gelukkig zijn ze niet echt duur en je vindt ze gemakkelijk bij de betere doe-het-zelf-zaak***

www.appelzee.com

www.appelzee.com* Stolpen zijn hotter dan hot tegenwoordig, maar dat hoeven natuurlijk niet altijd de klassieke modellen te zijn. Een ronde vaas, een lege jampot, of een oude lamp… Als het van glas is en je kan het omdraaien, is het een stolp, toch? 

Blijven kijken want er volgen nog meer (oude en nieuwe) kerstideeën!

Looking for some quick, easy and cheap Christmas decorations? 
What about candle lights made from old glasses (just turn them upside down, and put little wax candles on them), a chandelier made from wooden blocks (just drill holes im them the size of your candles) or a glass cloche made from an old lamp (just combine it with small figurines and fake snow). Done! 

6 REACTIES

  1. Echt gave ideeën. Misschien zijn de gaten in de blokken ook met een gatenboor te maken. Het idee van de stolp ga ik zeker gebruiken. Zo simpel. Bedankt voor de inspiratie.

    Groetjes, Margaret

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here