Kerst met katten

1

For English, please scroll down

Met twee actieve kittens in huis was ik voorbereid op alle mogelijke ramptaferelen zodra de kerstboom hier in huis zou komen. Omgevallen bomen, kapotgescheurde cadeautjes, kerstversiering die constant uit de boom gevangen zou worden… horror quoi.
Ik had dan ook al mijn voorzorgen genomen: een kleine boom gekocht (minder collateral damage als hij omgaat), de schouw vrijgemaakt voor de pakjes (hoog springen is -nog- niet hun sterkste kant) en -last but nog least – samen met de jongste dochter een namiddagje onbreekbare en goedkope DIY-decoratie geknutseld. Oh, en de plantenspuit in aanslag gehouden natuurlijk, dat ook.
Maar wat blijkt nu? Buiten een beetje nieuwsgierig gesnuffel toen de boom binnengebracht werd en een klein achtervolgingsspelletje toen ik de lichtjes in de takken hing hebben onze goed opgevoede Britten geen enkele interesse in de hele kerstattractie! Wat een coole katten zijn dat!
Dus nee, geen spannende verhalen hier met kerstmis, wel een boom vol mooie DIYdecoratie en twee heel brave katten. Die krijgen dus zeker ook een cadeautje onder kerstboom (of toch maar op de schouw, want we nemen liever het zekere voor het onzekere).

Dit is wat we maakten:

Geometrische kersthangers uit papier.

www.appelzee.com

Zelf doen?
Knip vijf stroken van ongeveer 2 cm breed uit mooi gekleurd papier. Maak één strook bv. 10 cm, twee stroken 12 cm en 2 stroken 14 cm. Leg de kortste strook in het midden en de twee langste telkens aan de buitenkant. Zorg dat de onderkanten mooi gelijk liggen en niet de stroken aan elkaar. Leg dan de bovenkanten gelijk (de stroken gaan hierdoor in een boogje staan) en niet ook vast. Maak een gaatje in de bovenkant, touwtje erdoor en klaar. Voor extra effect kan je een tweede set stroken knippen in een andere kleur (bv. goud- of koper) en die als achterkant gebruiken.

Sterren uit kurk.

www.appelzee.com

www.appelzee.com

Zelf doen?
Knip sterren uit dunnen vellen kurk, plak ze deels af en verf dekkende acrylverf. Maak met de kniptang een gaatje in de bovenkant en bevestig er een lintje door.

Een ster/bloem/piek uit papier.

www.appelzee.com

Zelf doen?
Knip stroken van +/- 2 cm breed en +/_ 16 cm lang uit gekleurd papier. Vouw ze dubbel en niet ze in groepjes van drie of vier langs de open kant aan elkaar. Maak op die manier een viertal groepjes (hoe meer groepjes, hoe voller de ster). Leg de losse delen tegen elkaar en plak de zijkanten vast met een beetje lijm.

Bergen uit karton.

www.appelzee.com

www.appelzee.com

Zelf doen?
Snij driehoekje van verschillende afmetingen uit karton en versier ze met verf of prik er gaatjes in.
Plak de bergen half op elkaar en maak er een lintje aan vast.

Een slinger uit alle restjes:

www.appelzee.com

Zelf doen?
Verzamel alle restjes papier, knip ze eventueel wat bij tot kleine snippers en stik ze met de naaimachine aan elkaar tot een slinger.

Oh, en de traditionele kerstkransjes mochten ook niet ontbreken natuurlijk! Die horen er elk jaar bij, kat of geen kat.

www.appelzee.com

En toen zag de boom er zo uit (en geen kat te bespeuren).

www.appelzee.com

En de pakjes vonden een plekje op de schouw.

www.appelzee.com

www.appelzee.com

Fijne feesten iedereen!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here