Recycleer eens een kamerplant: PlanTwee!

4

For English, please scroll down

Applaus voor De Kringwinkel Antwerpen, die een tijdje terug met een fantastisch idee op de proppen kwamen: PlanTwee.

www.appelzee.com
PlanTwee, is even simpel als super: naast kleding, potten en pannen en meubels, kan je in De Kringwinkel Antwerpen nu ook je oude en verwaarloosde kamerplanten kwijt. Een doorgeschoten cactus, een half verdorde Ficus, een verlepte Azalea? Gooi ze niet in de vuilbak, maar geef ze af bij De Kringwinkel en gun ze op die manier een kans op een tweede leven. De Kringwinkel brengt al dat trieste groen immers naar het Stuivenberg Ziekenhuis hier in Antwerpen, waar psychiatrische patiënten de planten verzorgen tot ze weer gezond zijn. Dan krijgen de planten een nieuwe pot en gaan ze terug richting De Kringwinkel om opnieuw verkocht te worden, zoals deze prachtige Agave die ik er onlangs vond. 

www.appelzee.com

Perfect is hij niet nee, de sporen van zijn slechte dagen zijn hier en daar nog zichtbaar, maar hij is wel terug gezond, en sterk, en klaar voor een ereplaats hier bij mij thuis.
PlanTwee is alleen maar win-win dus, en niet alleen voor de planten en voor hun nieuwe eigenaars, maar vooral ook voor de patiënten van Stuivenberg die door dit project ook aan hun eigen herstel werken.
Voorlopig worden de plant-patiënten alleen in De Kringwinkel in de Kroonstraat verkocht, maar hoe meer planten binnengebracht worden, hoe meer er kunnen gered en verkocht worden, ook op andere plaatsen. Vooral doen dus!

***

Hooray for my local thriftshop De Kringwinkel Antwerpen! They came up with this great idea that not only reduces waste, but also benefits people, and plants, who need it. Huh, plants?! Yep! 
The idea, ‘PlanTwee’ (which means ‘PlanTwo’) is simple but super: instead of throwing  your old, sick or neglected plants away or letting them die quietly in a corner of the room, you can donate them to De Kringwinkel. They hand the plants over to the Stuivenberg Clinic, where psychiatric patients take care of them until the plants are recovered and healthy again (in return, the care taking helps the patients to recover too). After that, the plants return to De Kringwinkel where they are sold again to support this valuable project. It’s my favorite part of the shop, where I always go and look first (yes, even before the books and textile!). Not just to buy, but also because the sight of all these saved and recovered plants make me happy. Last time I was there I couldn’t resist this wonderful Agave. You could still see the marks of his bad days on his stem and his leaves, but he is now growing strong and beautiful again.  A life reminder…

4 REACTIES

  1. Supertof! Hier ook een grote fan van planten adopteren. 🙂 Heb er al een heleboel in huis gehaald. Ik ben trouwens ook heel erg fan van die stoel! Mooi! 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here