Cattoys for the catboys, oftewel DIYspeelgoed voor kittens

2

Wie mijn Instagramfeed volgt rolt nu vast met zijn ogen (sorry bij deze voor alle cat spam), maar er zijn vast nog mensen die het nog niet weten, dus daarom toch maar even deze inleiding: sinds een week hebben we hier bij Villa Appelzee twee kleine kittens in huis. (Jippieee!)

www.appelzee.com

Twee zachte, grijze, pluizige broertjes, Jack en James, die meteen onze harten stalen, en nu stoer, nieuwsgierig, vol zot geweld en vooral überschattig ons huis en de wereld om hen heen (ja, ook de caravan in Zeeland, waar bovenstaande foto genomen is) verkennen en onveilig maken.
Schooltassen, schoenen en de kist met brandhout naast de kachel zijn daarbij populair speelgoed, maar als kleine kitten kan je natuurlijk nooit genoeg afleiding om je heen hebben. De doos met papieren zakdoeken, onze broekspijpen (liefst als we staan te koken) en computerkabels staan dan ook hoog op het entertainmentlijstje. Niet altijd even aangewezen, praktisch, of veilig speelmateriaal, vinden wij saaie mensen dan, maar leg dat maar eens uit aan twee dolle kittens.

Hoog tijd voor meer cattoys voor onze catboys dus.
Omdat de standaardspeeltjes uit de winkel meestal onnodig duur (en lelijk) zijn, en alles sowieso snel stukgebeten wordt of na een paar weken ergens ongrijpbaar onder een kast of piano verdwijnt, maakte ik zelf van wat simpele (gerecycleerde of gevonden) huis-, tuin- en keukenspullen een paar speelgoedjes om de jongens bezig te houden

www.appelzee.com

1- Balletjes van rolletjes toiletpapier: knip drie reepjes van ongeveer 1 cm van een rolletje toiletpapier, schuif ze over elkaar tot een balletje en zet vast met een nietje. De basic prooi voor elke kleine kater.
2- Eenzelfde toiletpapierballetje, maar dan aan een stuk touw geknoopt. Voor het betere interactieve spel.
3- Het toiletpapierballetje 2.0, waarbij wat kleine pluimpjes die je samen met het karton vastniet, zorgen voor extra speelplezier.
4- En tenslotte, de pluimkurk: bestaande uit een simpele kurk en een al even simpele pluim, maar oh,oh wat een voltreffer van formaat. Zowel voor solo-poes-, inter-poes- als mens-poes-spel. Altijd uitdagend, altijd prijs! (En voor ons weer een reden om af en toe eens een fles champagne/prosecco op en te trekken, hoera!)

 

www.appelzee.com
www.appelzee.com
www.appelzee.com

 

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here