Over rusten, niet stoppen

12

Ok, eerst maar even een bekentenis (die vast niet als een verrassing komt): de Dolly Plaid staat even niet meer bovenaan mijn prioriteitenlijstje.
Met een beetje pijn in het hart, want ik vind Dolly nog altijd even geweldig en ik ben ook vastbesloten om hem/haar af te maken (en zelfs – liefst – binnen de vooropgestelde termijn), maar er zijn momenten dat het leven (lees: een gezond leven) belangrijker zijn dan eender welk aangegaan project ook, en dit is zo’n moment voor mij.
Na maanden vechten tegen eindeloze vermoeidheid, duizelingen, hartkloppingen, vermageren, trillen, slapeloze nachten en meer van die akelige onhebbelijkheden van het lijf ging ik (omdat Meneer Appelzee ongeveer een revolver tegen m’n hoofd hield) dan toch een keer naar de dokter.
Een paar tests later bleek het gelukkig allemaal nog wel mee te vallen – niets wat een beetje medicatie, een doordachte(re) levensstijl en wat nieuwe voedingsgewoonten niet kunnen verhelpen – maar dat er even prioriteiten zouden moeten gesteld worden was wel duidelijk.
En dus zakt de wekelijkse Dolly Plaid-deadline even wat lager op de to-do list. Elke week een Dolly-post zal je hier dus even niet meer vinden (zoals jullie al door hadden veronderstel ik). Geen ramp, het is een soort van pauze, zeker geen einde. Dolly will be back! Dit weekend is trouwens het eerste sinds lange tijd waarin gewoon weer even niets moet, dus reken maar dat ik dan weer met Dolly op schoot zit. Op het gemak, zonder deadlinestress, gewoon voor het plezier van het haken. Want daar gaat het uiteindelijk toch om niet?

Deze quote zag ik onlangs passeren op Instagram. Ik vond hem wel passen bij deze periode, dus ik maakte er een mini-poster van, als reminder voor mezelf.

www.appelzee.com

 

12 REACTIES

  1. groot gelijk heb je! Ik zit, denk ik, een beetje in eenzelfde soort situatie nu… heb me voorgenomen nu effe af te werken wat ik echt 'moet' afwerken (daar begint het al) en daarna gewoon te zien en wat te 'rusten'… Goed dat je geluisterd hebt naar je man en nu ook naar jezelf! Hopelijk doet de rust jou en jullie deugd!

  2. Wel heel slim van op tijd rust te nemen… ik zou hier een voorbeeld aan moeten nemen. Ik vrees dat ik een beetje te veel hooi op de vork neem momenteel… niet qua werk doch wel qua hobby's… en dat is eigenlijk helemaal te gek voor woorden! Ik ga je voorbeeld volgen! Hopelijk kan je ook van die rust genieten!

  3. Las je bericht. Mooi dat je dit zo beschrijft. Wel herkenbaar namelijk.
    Soms moet ik over het haken ook tegen mezelf zeggen: 'het is wel voor de ontspanning he!'
    Ik lees af en toe ook gezellig mee 😉

    Groetjes Marijke!

  4. Er is ook zo veel leuks te doen hé! 😉 Maar uitstel is geen afstel en even rusten is niet stoppen… Dat probeer ik mezelf nu duidelijk te maken (lukt nog niet altijd even goed). Vooral blijven genieten van de dingen die (niet) doet ;-)!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here