Een herfsthuisje van takken

2

Hoera, het is herfst! Beetje vreemd misschien, maar de herfst is een van mijn favoriete seizoenen (en ik heb er maar vier, haha!). Vooral deze zonnige nazomerdagen zijn heerlijk om buiten te zijn, fietsen tussen de velden, wandelen in het bos, joggen in het park of radslag doen op het strand (de kinderen dan, ik maak de foto’s), alles is even heerlijk.

www.appelzee.com

En rapen natuurlijk. Voor fervente natuurvondstenverzamelaars zoals ik is de herfst een echt topseizoen, gevuld met pure schatten, overal waar je kijkt. Van takken vol bessen tot vogelveren, van kastanjebolsters en verdroogde zaaddozen tot goudgele bladeren.
Ik kan het niet laten om ze op te rapen, zorgvuldig te vervoeren (meestal in het doosje van mijn leesbril, met alle gevolgen van dien voor mijn brilglazen…) en thuis alles uit te pakken en te schikken alsof het kostbare edelstenen zijn.
Meestal leg ik alles gewoon in rijtjes op de vensterbank, in groepjes op een plank van de boekenkast, of op een hoopje in een schaaltje, maar af en toe moet ik er ook meteen iets mee maken. 
Zoals dit takkenhuisje bijvoorbeeld. Ideaal om de komst van de herfst mee te vieren.

www.appelzee.com
Het enige wat je moet doen is de moeite nemen om een tak met voldoende zijtakken mee te zeulen tijdens een wandeling.
Thuis knip je met een kniptang de zijtakken op maat: 4 x lang en 4 x kort voor de ‘muren’, 5 x middel-lang voor het dak.
Met een lijmpistool plak je vervolgens alles aan elkaar. De takken hoeven zelfs niet kaarsrecht te lopen, zolang je huisje overeind blijft staan is het prima. 

 

Zet het eerste deel van je huis rechtop en knip eventueel de onderkant wat bij om het huis stevig te laten staan.
www.appelzee.com
Als laatste plak je ook het dak in elkaar. Knip ook hier gerust te takjes nog wat bij als de vorm niet klopt. Natuurlijk bouwen heet dat.
www.appelzee.com

Ik wens jullie heel veel nazomer-pret en raap-plezier.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here