Villa Appelzee en Lola, een binnenkijken en een giveaway!

19

Een tijdje geleden kreeg ik een mail van From Lola With Love – je weet wel, het merk van de vrolijke toile cirées/tafelzeilen en kleeffolies – met de vraag of ik niet geïnteresseerd was om aan de slag te gaan met hun nieuwe collectie. Nu dat moeten ze mij maar één keer vragen natuurlijk.
In de eerste plaats omdat ik al vaker met tafelzeil en kleeffolie knutselde, zoals bijvoorbeeld hier en hier, en het zijn allebei materialen waar ik supergraag mee werk.
Maar de vraag kwam ook precies op het goede moment, want laat ik nu net de laatste maanden bezig geweest zijn met het (her-)inrichten van mijn oude-maar-toch-ook-nieuwe atelier.
Een beetje extra kleur kon er altijd nog bij en zo heb ik meteen een goede reden om jullie eens uitgebreid rond te leiden in mijn (ver)nieuw(d)e werkplek.
Maar laat ik eerst even vertellen hoe dat zo kwam, dat vernieuwen en herinrichten…

Freelancer/zelfstandige zijn en thuis werken heeft zo zijn voordelen. Zo had ik – tot voor kort- hier bij ons thuis maar liefst twee fantastische kamers voor mij alleen: eentje voor al het schrijf- en computerwerk, vol boekenkasten, tijdschriftenrekken, een groot bureau en met uitzicht op de dakmoestuin. En eentje voor al het knutsel-, naai- en fotografeerwerk, met rekken vol materiaal, stylingspullen en inspirerende vanalles, en met uitzicht op …euh… de huizen aan de overkant van de straat. Desalniettemin: luxe!
Maar toen werden kleine dochters groot en wilden ze (na tien jaar delen, dus niet geheel onterecht natuurlijk) wel eens elk hun eigen kamer. En dat was het begin van een hele draaimolen aan interne verhuisactiviteiten (ik zal jullie de details besparen) die eindigden (of begonnen, dat heb ik precies al verdrongen) met het samenvoegen van mijn twee luxe-werkkamers tot één atelier/studio/bureau (en dan nog die met het lelijke uitzicht).
Ook hierover zal ik niet in detail treden, maar ik kan wel vertellen dat er bepaalde individuen in het gezin waren die dit ABSOLUUT niet zagen zitten, die riepen dat het ONMOGELIJK was om al die spullen in één ruimte te combineren en die SERIEUS overwogen om ergens een werkplek buitenshuis te huren/kopen omdat dat de ENIGE manier was om nog professioneel te kunnen werken…
Gelukkig konden andere personen in het gezin hun kalmte wel bewaren, en vooral praktisch nadenken. Er werden dus niet alleen twee nagelnieuwe kinderkamer-interieurs in elkaar getimmerd, ook de zolder werd ge-her-organiseerd tot overzichtelijke archief/opslagruimte en er werd (tot grote vreugde van het eerste individu) zelfs een grote, nieuwe en helemaal op maat aangepaste kast gemaakt voor de gecombineerde atelier/studio/bureau….
Opnieuw pure luxe dus, want toen die kast er eenmaal was, bleek het inrichten van de nieuwe/oude werkruimte plots weer een plezier.

www.appelzee.com

 

www.appelzee.com
Omdat er geen andere plek meer was voor de oude letterkast werd die mee opgenomen in het ontwerp van de grote kast. Het is nu één van mijn favoriete werkplekjes.
www.appelzee.com
www.appelzee.com
www.appelzee.com
www.appelzee.com
Op die nieuw gemaakte kast na omring ik me in het atelier met een mengelmoes van erfstukken, kringwinkelvondsten en nog meer erfstukken, al dan niet geverfd of gepimpt, en aangevuld met – natuurlijk- veel DIY.
www.appelzee.com
Dit witte kastje was bijvoorbeeld van mijn oma. Zij bewaarde er haar naaispullen in, en in het onderste laatje mocht ik mijn speelgoedjes stoppen. Ik gebruik het nog steeds als naaikastje (zonder de speelgoedjes). 
De letterbak met vogels maakte ik voor een creaproductie voor Libelle, het gehaakte lapje is een moederdagcadeautje van een klein Appelzeetje. De illustratie in de kader komt uit een oud nummer van Flow Magazine. 
www.appelzee.com

 

www.appelzee.com
www.appelzee.com

 

Over de lampenkapjes en het beschilderde vaasje schreef ik al eerder, hier en hier.
www.appelzee.com
www.appelzee.com
 
Een oude appelsienkist doet dienst als boekenkastje en de kast werd gemaakt door mijn grootvader. Ik verfde ze wit en stopte ze vol met stofjes. De gekleurde stippen op de muur zijn een idee uit mijn boek Villa Appelzee Kleur en het circus maakte ik eens voor een creaproductie in Libelle. 
 
www.appelzee.com
www.appelzee.com

 

www.appelzee.com
www.appelzee.com
Het grote bureau en de archiefkast verhuisden mee uit de andere werkkamer. Boven het bureau staan de schabben vol kleur en vrolijke chaos, en links van me fungeert de muur als XXL-prikbord…
 
www.appelzee.com
… maar mijn werkplek zelf probeer ik zo leeg en zen mogelijk te houden (en nee, dat lukt niet altijd – ik hoor Meneer Appelzee al gniffelen…).
De wallhanging leerde ik maken bij Het Atelier van Eva V. Ik schreef er hier al een post over. 
www.appelzee.com
In het midden van de ruimte staat de grote eettafel van mijn moeder, in feite een prachtmodel in teakhout uit de jaren ’60, die eigenlijk te mooi en te fragiel is om als ‘knutseltafel’ te dienen. Maar omdat ze nergens anders in huis past en ik haar zeker niet wil wegdoen belandde ze hier.
En zo kom ik weer bij  From Lola With Love uit.
Want een groot en kleurrijk tafelzeil uit hun collectie was alles wat de tafel nodig had om helemaal atelier-proof te worden. Het hout is perfect beschermd, ik heb een praktisch en afwasbaar werkvlak en de kamer kreeg nog wat extra kleur. Win-win-win!
www.appelzee.com

 

www.appelzee.com
Ik koos voor ‘Torn Paper Chevy’ uit de Club Havana Collectie, want laten dat nu net al mijn kleuren samen op één toile cirée zijn!
www.appelzee.com
Maar natuurlijk wilde ik ook graag nog iets extra’s. Dus nam ik de oude locker van Ikea onder handen met een paar rollen kleeffolie (‘Fly Away Aquamarine’ en ‘Pebbles Linnen’)  in bijpassende kleuren.
Het werd een vrolijk ‘berglandschap’, samengesteld uit verschillende driehoeken die ik uit de kleeffolie knipte (ik vulde aan met effen gele folie voor wat meer pit ), op de kast plakte en afwerkte met roze papiertape. Snel klaar, leuk effect en helemaal in de stijl van de rest van mijn zalige, kleurrijke werkplek.
***

 

En dan komt nu het allerleukste…
Want gaat het bij jou kriebelen en wil je zelf ook aan de slag met de kleurige kleeffolie van From Lola With Love? Dan heb ik goed nieuws want ik mag een heus pretpakket van 3 rollen weggeven! Laat hieronder een reactie na: vertel wat je graag zou willen maken en laat weten welke drie motieven je daarvoor wilt gebruiken. Een overzicht van alle producten van From Lola With Love vind je op www.fromlolawithlove.com. De winnaar wordt hier en op de Villa Appelzee Facebookpagina  bekend gemaakt op 21 juni. Nog op zoek naar meer inspiratie? Neem zeker eens een kijkje op de blog, de Facebookpagina en Instagram-account van Lola!  Zeker doen! 
 
***

Sneak peek:

Omdat ik ook regelmatig stap-voor-stap beelden maak zocht ik nog een rustige, maar toch gekleurde achtergrond, en ook dat vond ik bij From Lola With Love. Het subtiele maar grappige ‘Go with the Flow’ uit de Club Havana collectie was precies wat ik zocht. Vanaf nu zullen jullie dus regelmatig visjes zien zwemmen onder en rond alle DIY-ideeën van Villa Appelzee.

www.appelzee.com

BewarenBewaren

19 REACTIES

 1. Ik wil graag een kastje aanpakken voor de herinrichting van de kamer van mijn dochter.
  Hiervoor zou ik volgende rollen gebruiken:
  – lollipop ocean blue
  – love leaf crystal pink
  – cabane playa

 2. Wat een leuke werkplek. Het lijkt mij een hele klus om alles te verhuizen.
  Omdat we ooit kozen voor tafelzeil van kitschkitchen lijkt mij het sobere go with the flow curaçao nu wel erg tof of cotton field black. Ik zou de knutseltafel van de jongens er opnieuw mee bekleden.

 3. Oh wauw, wat een heerlijke werkplek! Voorlopig heb ik nog mijn werkplekje in de living maar eens de kindjes wat ouder zijn , krijg ik ook mijn eigen plek. Wij wonen in een nieuwbouw en er is nog nergens geschilderd of echt ingericht… Dit pakket zou al een begin kunnen betekenen van een leuke inrichting voor de kinderkamers!!
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

 4. Wat een vrolijke werkkamer zeg! Jaloers! Mijn werkplek is een bureau… zo'n kamer zou echt mijn droom zijn. Ik zou met de folie de commode aanpakken aangezien er nieuwe baby aankomt. Dat lijkt me heel erg leuk.
  – Go with the flow jade
  – Lollipop rock
  – Cotton field jade

 5. Ooooooh, ik ben helemaal gek op jouw werkplekje!! waauw waauw en nog eens waaauuuuuuw!!! Ik ben zelf ietsje chaotischer (zoals je kan zien hier: https://lilliepawillie.wordpress.com/2016/05/22/mijn-naai-en-creaplekje/) maar aangezien we net verhuisd zijn en ik dus opnieuw zal moeten proberen een plekje te maken (ik zal er zelfs niet eens een hele kamer of mini-kamertje voor hebben, helaas…) doe ik hier alvast nog wat extra inspiratie op 🙂 Zoveel leuke dingetjes!!! LOVE your style, maar dat wist ik natuurlijk al langer 😉

  Het tafellinnen vind ik geweldig! Zoveel leuke prints zeg!! Ik was al begonnen met daaruit te selecteren, toen 'mijn frank viel' dat het over de zelfklevende folie ging 🙂 Daaruit zou ik deze kiezen:
  secret garden milky green
  go with the flow curacoa
  love leaf crystal pink
  Amai, wel moeilijk kiezen hoor!
  Veel plezier in je nieuwe kamer!!

 6. Deze zomer gaan we weer mt onze 'caravanity' waardige caravan op stap. Afgelopen weken wat nieuwe meubeltjes gescoord. Een rechthoekig laag tafeltje, wat ik graag zou willen beplakken met Secret graden milky green. De deur van de caravan roept ook om kleur: Mini oxo green, wauw! En onze grote tuintafel een stoer zwart-wit kleed, niet te druk want dan vind je je sleutels en andere kleine spullen niet meer terug�� Doe maar Cotton field black.
  Met deze combinaties trekken we komende zomer vast weer veel publiek!

  Groetjes Lotteke

 7. Prachtige kamer! Hier moeten nog een bureautje en wat ikea-opstapjes aangepakt worden! Deze beauties zouden zeker van pas komen:
  – pebbles coral
  – secret garden milky green
  – pebbles saffron

 8. Oh dat zou zo van pas komen! Voor de 5e keer moet ik van klas verhuizen. En net in het toekomstige lokaal staan zo 2 lelijk, oude, ijzeren, loodzware kasten. Die kunnen zeker een mooie folie gebruiken. Daarbij een tafeltje met een mooi lakentje overdekt en het ziet er steevast veel aantrekkelijker uit voor de leerlingen en mezelf ;-). zelfklevende folie:fly away aquamarine, go with the flow curaçao
  tafelkleed: torn paper chevy

 9. Prachtig Tine! Ik zou graag het slaapplekje van onze kleindochter Mae (een hoekje in onze grote slaapkamer) willen opvrolijken met small big flower black, chiwy linen en go with the flow linen!

 10. Mijn zoontje zijn bed staat tegen de achterkant van een kleerkast. Ik zou graag de achterkant van die kleerkast versieren zodat hij iets leuks heeft om naar te kijken. Daarvoor lijken spoons original, go with the flow curaçao en pebbles coral me heel mooi 🙂

 11. De dochter krijgt deze zomer een eigen kamertje op zolder. Het beplakken van de planken in de open rekjes zou instant kleur brengen.
  Bvb
  Small meadow citronella
  Go with the flow curaçao
  Spoons original zou ik wel mooi vinden op ons keukentrapje…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here