CAL Dolly Plaid Week 9

2

En we zitten al weer aan Week 9 van de Dolly Plaid!
Volgende week zit één derde van dit hele haakavontuur er al op…time flies when you’re having fun!
En fun blijft het zeker, ook met het patroon van deze week. Want hoewel het er op het eerste zicht wat ingewikkeld uitziet (zeker als je de lange werkbeschrijving bekijkt), eigenlijk is het heel eenvoudig.
Gewoon zorgen dat je de eerste rij met grijze steken (dus de punten van de pijl) goed telt, en vanaf dan kan je gewoon naar het patroon kijken om te weten wanneer je een grijze steek moet haken (telkens voor of na een grijze steek van de vorige rij dus).

www.appelzee.com

 

www.appelzee.com
Onderaan vind je het patroon en de werkbeschrijving van La Maison Victor (maar laat je daar dus vooral niet door afschrikken!). Al dat telwerk kan je gewoon overslaan door naar je haakwerk te kijken. Er staat trouwens nog een goede tel-tip in de werkbeschrijving! Ik zette ze even in het rood voor jullie…
En ten slotte nog een tip voor wie – zoals ik – graag in de vrije natuur haakt, maar liever geen wol vol gras of zand heeft: ik leg de bollen wol in een ondiepe plastic zak naast me, zo kunnen ze niet aan de haal gaan tijdens het afwikkelen en blijven ze proper en droog.
Veel haakplezier!
www.appelzee.com
Haak 5 rijen in ecru.
Rij 6: Neem van bij het begin van de rij de lichtgrijze draad mee.
Haak 5 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs, *haak 39 vasten in ecru, haak 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* staat nog 5 keer. Haak 4 vasten in ecru.
Een tip die we zagen bij een medehaakster: tel op voorhand je steken en steek op de plek waar je een lichtgrijze steek moet haken een gekleurd draadje. Zo hoef je maar 1 keer te tellen!
Rij 7: Haak 3 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 1 vaste in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, *haak 37 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 1 vaste in ecru, 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 5 keer. Haak 4 vasten in ecru. 
Rij 8: Haak 3 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 3 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, *haak 35 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 3 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 5 keer. Haak 2 vasten in ecru. 
Rij 9: Haak 1 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 5 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, *haak 33 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 5 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 5 keer. Haak 1 vasten in ecru. 
Rij 10: Haak 1 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 7 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, *haak 31 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 7 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 5 keer.
Rij 11: Haak 9 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, *haak 29 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 9 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 5 keer.
Rij 12: Haak 11 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, *haak 27 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, 11 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs*. Herhaal wat tussen *…* nog 4 keer. Haak 27 vasten in ecru, 1 vaste in lichtgrijs, haak 11 vasten in ecru.

 

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here