Weven op een bordje, het ideale cadeautje voor juf of meester

2

Nog op zoek naar een originele en persoonlijke attentie voor de juf of meester?
Een zelfgemaakt cadeautje is altijd een goed idee!
Zet je kinderen dus snel nog aan het werk en laat ze kleurrijke onderzetters weven.
Een ideale bezigheid tijdens deze regenachtige dagen, die gegarandeerd een zonnig resultaat oplevert!

www.appelzee.com

 

www.appelzee.com

Dit heb je nodig:
Een papieren bordje – wol in verschillende kleurtjes – een grote stompe naald – een schaar

www.appelzee.com

Zo doe je het:

Maak met de schaar knipjes in de rand van het bord. Gebruik daarbij de bestaande ribbels als leidraad: maak om de 3 ribbels een knipje.

www.appelzee.com

Rijg de basisdraden op het bord. (Niet schrikken, de uitleg lijkt ingewikkelder dan het is, gewoon beginnen en het wijst zichzelf uit!)
Neem een bol wol, maak een knoopje in het uiteinde van de draad en trek deze van achter naar voor door de het onderste knipje van het bord (1). Het knoopje zorgt er voor dat de draad op zijn plaats blijft. Leid de draad naar boven (2) en ga dan – langs de achterkant van het bord – één knipje naar links (3). Leid de draad opnieuw langs voren naar beneden, één knipje rechts van de begindraad (4). Ga nu -weer langs de achterkant van het bord- een knipje naar rechts (5) en leid de draad dan langs voren terug naar boven, één knipje links van de vorige draad (6). Werk zo verder tot de draad door alle knipjes is getrokken. Als laatste haal je de draad opnieuw door het knipje waar je begonnen bent.

 

www.appelzee.com

 

www.appelzee.com

Knip nu een lang stuk gekleurde wol af en rijg het door het oog van de naald. Knoop het uiteinde rond de dubbele basisdraad, zo dicht mogelijk tegen het midden.

www.appelzee.com

Begin nu te weven door de naald steeds onder en over een basisdraad te halen. Trek de draad daarbij voorzichtig aan maar niet te strak. Als je draad bijna op is kan je er een nieuwe aan vastknopen, van dezelfde kleur, of van een andere kleur.

www.appelzee.com

Weef verder tot het lapje groot genoeg is, of tot de basisdraadjes nog ongeveer 5 cm lang zijn. Steek de naald dan voorzichtig langs achter door de geweven draden om de einddraad vast te zetten en knip hem kort af.

www.appelzee.com

Haal de basisdraden van het bordje, Maak een knoopje in elke lus, zo dicht mogelijk tegen de rand van het weefwerkje en knip de draadjes kort af. Klaar!

www.appelzee.com

 

 

www.appelzee.com

Extra idee: Als je één lusje niet doorknipt kan je de onderzetters ook als kleurrijke hangers gebruiken!

 

www.appelzee.com

NIET VERGETEN: Vind je het tafelzeil van From Lola with Love (waarop ik de foto’s maakte) ook zo vrolijk? Je leest er alles over in een vorige blogpost. Ik knutselde toen iets met hun (al even vrolijke) zelfklevende folie en mocht ook drie rollen folie weggeven… Je hebt nog tot en met maandag om mee te doen. Ga snel even kijken en waag je kans!

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here