CAL Dolly Plaid Week 4

1

Na vier weken haken is de Dolly Plaid bijna hoog genoeg om mijn voeten te bedekken…

www.appelzee.com

Nog even te gaan dus, maar ik vind het prima zo. In de Dolly Plaid Facebookgroep lieten sommige haaksters weten dat het voor hen wel wat sneller mocht gaan, maar voor mij is dit een perfect tempo.

Die Facebookgroep is trouwens een echte aanrader om af en toe eens te gaan kijken, je vind er extra tips, herkenbare verhalen en inspirerende foto’s van andere (sommige meer, andere minder ervaren) haaksters.
Zo zat ik bij het haken van de blauwe blokjes wat te puzzelen met het aantal steken. Het leek plots of het patroon, of mijn haakwerk, niet meer klopte. Ik moet toegeven dat ik niet zo’n geconcentreerde teller ben, dus ik vermoedde dat er waarschijnlijk ergens onderweg iets mis was gelopen bij het tellen van de steken. Maar puf om alles na te tellen en eventueel uit te trekken tot aan de fout had ik niet, dus ik telde gewoon op het zicht een beetje anders dan het patroon aangaf, om zo de blauwe blokjes toch op hun plaats te krijgen. Probleem opgelost.

www.appelzee.be

Maar blijkbaar zijn er wel meer haaksters die met hetzelfde probleem zaten.
Eén van hen, Lies van de blog Vlijtig Liesje Knutselt (ze heeft haar naam wel goed gekozen!) had duidelijk wél puf om alles na te tellen en kwam met de oplossing (blijkbaar wisselt het patroon van aantal steken) én een overzichtelijk telschema over hoe je het moet aanpakken om alles juist te krijgen. Als je nog niet ver gevorderd bent (of je bent zo’n Pietje Precies dat je met plezier alles weer uittrekt) zou ik zeker even bij haar gaan kijken om te zien hoe je verder moet. Maar, zoals Lies zelf ook zegt, is het nog maar de vraag of het veel uitmaakt of de figuren een steekje meer of minder dicht bij elkaar liggen, als de plaid helemaal afgewerkt is.

Wil je weten welke blogsters nog allemaal meehaken, en op wiens blog je dus zeker eens een kijkje kan gaan nemen? Hier lees je er alles over.

Het telpatroon voor week 4 kan je hier downloaden.

www.appelzee.com

En tenslotte, note to self: ik denk dat ik dringend werk moet maken van het instoppen van al die draadjes. Moet er niet aan denken dat ik dat nog allemaal moet gaan doen als de plaid helemaal af is…

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here