3 X snelle Sintcadeaus voor tieners

5

For English, please scroll down

Toen het jongste Appelzeetje afgelopen zomer terloops liet weten dat ze (‘Al lang hoor mama!’) wist van de ware identiteit van Sinterklaas dacht ik even dat één van de gezelligste feesten van het jaar  nooit meer hetzelfde zou zijn binnen ons gezin. Nooit meer stiekem chocolade munten en pepernoten strooien in hun slaapkamer, nooit meer liedjes zingen bij de kachel, nooit meer kromgeschreven brieven en uitbundige knutsels – te groot om in een schoentje te passen – achter de boekenkast gooien, nooit meer midden in de nacht houten keukentjes in elkaar vijzen terwijl we nog snel een Duvel leegdrinken en een stuk van een wortel bijten… Ach, nostalgie!
Gelukkig was dat buiten mijn dochters gerekend. Ook al is het mysterie verdwenen, er wordt nog steeds uitbundig getekend en geknutseld voor Sint en Piet, de liedjes worden ondertussen op professionele wijze begeleid op piano en gitaar, en snoep en cadeautjes… ja, die worden natuurlijk ook nog altijd verwacht. Maar waar het jongste Appelzeetje nog steeds hele lijsten met (speelgoed-)wensen kan opsommen, zit de oudste meer op de wip tussen ‘Te groot voor speelgoed in de schoen’ en ‘Oh, ik hoop echt dat ik nog iets krijg’.
Tijd dus voor Sinterklaas om een paar snelle, makkelijke en goedkope schoenvullers voor brave tieners te bedenken. En dat bleek makkelijker dan verwacht. Dit jaar stopt Piet weer heel wat moois in de schoentjes hier…

1) Een mini-prikbord van onderzetters uit kurk

www.appelzee.com

Klaar in een handomdraai: snij met een cutter verschillende vormen van huisjes uit kurken onderzetters, teken er ramen en deuren op met krijtstift en kleef ze tegen elkaar. Et voilà!

2) Een T-shirt met zelfontworpen strijkapplicatie

www.appelzee.com

Natuurlijk kan je gewoon een mooie strijkapplicaties kopen (kijk oa. eens hier of hier) en die op een eenvoudig effen T-shirt strijken. Zo heb je ook al een leuk en origineel cadeau. Maar met een klein beetje moeite maak je zelf je eigen unieke ontwerp, ook zonder gespecialiseerde software. Het tekstverwerkingsprogramma op je computer is alles wat je nodig hebt: kies een tekst of quote die bij je tiener past, zet hem in een leuk lettertype (hier kan je gratis hippe lettertypes downloaden) en plak hem in een vorm met een leuk kleurtje. Print je ontwerp af op transferfolie (voor donkere stoffen) en strijk het op een eenvoudig effen t-shirt.
Tadaaa, hoe cool is dat?!

3) Magneten van speelgoeddiertjes

www.appelzee.com

 

www.appelzee.com

Altijd handig, altijd grappig, en absoluut easy peasy om te maken.

www.appelzee.com

Snij plastic speelgoeddiertjes (oa. hier voor een prikje te koop) met een cutter in twee, vul de binnenkant (als ze hol zijn tenminste, wat de goedkopere meestal zijn) op met zelfdrogende klei en duw een kleine maar sterke magneet in de klei voor die droog is. Laat de klei volledig uitharden voor je de magneten gebruikt.
Tip: Door het drogen krimpt de klei een beetje waardoor hij kan loskomen van de binnenkant, of waardoor de magneet loskomt van de klei. Geen paniek, met een druppeltje goede hobbylijm plak je alles snel weer op zijn plaats.

www.appelzee.com

Het leuke is dat je voor de prijs van één dier meteen twee magneten hebt (voor- en achterkant), wat meteen ook verrassende speelmogelijkheden biedt.

www.appelzee.com
Een tijger-hoorn bijvoorbeeld…
www.appelzee.com

Of een neus-leeuw, of een olitijger…
Ideaal voor die onbewaakte momenten dat tienerlief toch weer graag even gewoon aan het spelen slaat.

www.appelzee.com

En voor onszelf haalde Sinterklaas gewoon een gratis poster uit het krantje van een nieuwe trendy winkel. Iedereen blij.

5 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here