Nostalgische herfsthangers

7

For English, please scroll down

Onder het motto ‘Kinderideeën zijn de beste!’ gingen we dit weekend nog maar eens aan de slag met een ‘good old fashioned’ kinderknutselidee: herfsthangers van wol, kastanjes en satéstokjes.*

www.appelzee.com

* (met dank aan de juffen van het vierde leerjaar voor de aanzet!).

Terwijl de dochter kastanjes ging rapen op het plein duikelde ik satéstokjes en wat haakkatoen in herfstige kleuren op en na nog geen uurtje weven was dit het resultaat: drie sfeervolle herfsthangers, simpel maar oh zo mooi!

www.appelzee.com

Voor wie het zich niet meer zou herinneren (en geen kinderen in de buurt heeft om het voor te doen),
zo maak je ze:
Prik zes satéstokjes in de zijkant van een kastanje. Knoop de draad waarmee je wilt weven (wol of haakkatoen) vast aan een stokje dicht tegen de kastanje, en weef vervolgens rond elk stokje tot je hanger de grootte heeft die je wenst. Let er op dat je de draad steeds in dezelfde richting rond elk stokje draait, zodat deze steeds aan de achterkant van je werk komen te liggen. Om van kleur te wisselen knip je de eerste draad af en bind de nieuwe draad aan het uiteinde vast. De knoopjes en losse eindjes draad trek je voorzichtig naar achteren. Knip ten slotte de draad af (niet te kort want hiermee hang je de hanger ook op),  knoop hem een paar keer rond een stokje en trek stevig aan. Klaar!

www.appelzee.com

Those of you who know us a little know this already: we like to take inspiration from simple crafting ideas for children to make Happy Handmade decoration for the home. This time I got inspired by my youngest daughter who was making these at school. Instead of wool I used cotton in soft colors that reminded me of fall. In less than one hour I made this trio to decorate our window. They match the yellow leaves outside perfectly!

7 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here