Hiep Hiep Hergebruik of Hoera voor de Kringwinkel, én een giveaway!

29

Gisteren viel een persbericht van de Kringwinkel in mijn mailbox:
maar liefst 55 miljoen spullen kregen vorig jaar een tweede leven door hergebruik!
Daar worden we bij Villa Appelzee alleen maar blij van natuurlijk!
Want laat nu net snuisteren door de Kringwinkel op zoek naar iets herbruikbaars één van de liefste dingen zijn die ik doe. Oude spreien of kussens, kopjes, breinaalden, nachtkastjes of boeken… door een Kringwinkel lopen is voor mij hetzelfde als op schattenjacht gaan. Lang leve hergebruik dus, en lang leve de Kringwinkels die dat mogelijk maken.

Om zo’n leuk bericht te vieren (en ook omdat het bijna vakantie is en omdat het eindelijk écht mooi weer gaat worden en ook een beetje omdat ik hier zelf op de blog nog geen giveaway deed van het boek) : een giveaway van Villa Appelzee Kleur! In het boek staan heel wat ideeën om met oude spulletjes aan de slag te gaan, dus je haalt er zeker inspiratie om je helemaal op het hergebruiken te storten.
Laat hieronder een berichtje achter en vertel wat jouw leukste kringloopvondst of hergebruikproject was en misschien komt er binnenkort een boek jouw kant op.
Reageren kan tot 5 juli, dus snel zijn is de boodschap!

29 REACTIES

 1. Mijn meest gebruikte vondst uit de kringwinkel zijn retro kruidenpotjes met crèmekleurige dekseltjes. Ik kan er mijn kleine naaispulletjes in kwijt. Zo gaat één van de potjes altijd mee als ik ga naaien op verplaatsing want daar zitten mijn spelden in. Een andere vondst wacht nog op een make-over, dat is een hele grote uitschuifbare koffer. Ook bedoeld om naaigerief in kwijt te kunnen.

 2. Ik heb al ooit spullen die ik uit de kringwinkel gehaald had moeten terug brengen. Toen was mijn verzamelwoede best wel erg. Alleen jammer dat ze die spullen zelf niet meer wilden aannemen. Echt waar! Ik heb zo veel dat het moeilijk kiezen is, maar als het toch moet. Dan zijn het de zes vintage spijlenstoelen waar we elke dag plezier van hebben..'

 3. Hoi Tine!
  Woh wat geweldig zoveel spullen n tweede kans.
  En een super leuke give away, ik doe graag mee.
  De oude voorraadbussen en broodtrommel van Brabantia, knal oranje 😉 gebruik ik dagelijks, nadat ze eerst jarenlang bij mijn mans opa en oma in gebruik zijn geweest.
  Veel groetjes Marieke

 4. Ik ga wekelijks langs de kringloop en ik kan er wel blijven rondneuzen… Een topvondst voor mijn zoontjes waren zonder twijfel de twee intacte speelgoedtractors. Uuuuuren spelplezier van gehad. Mijn ultieme vondst, is een zwart bomma-handtasje dat ik gepimpt heb met een pied de poule stofje van ook alweer een kringlooprok. Ik gebruik de tas al een jaar aan een stuk en dat is eraan te zien! Op mijn blog vind je foto's terug van die pimpactie. 🙂

 5. Mijn leukste kringloopvonsten zijn meestal stofjes, stofjes die je enkel en alleen daar kan vinden, en waar er dan ook enkel nog genoeg van over is voor mij 😉 En wat ik hoop nog eens te vinden in de kringloopwinkel is een oude mooie typmachine die nog écht werkt!! En naar dat boek van jou ben ik eigenlijk ook wel heel erg benieuwd, dus ik doe heel graag mee!!

 6. Wat een leuk nieuws! En een fijne give-away… Ik kocht er onlangs oude lakens: in prima staat maar heerlijk zacht door de jaren gebruik. Die worden binnenkort omgetoverd tot leuke kleertjes voor onze dichter die binnenkort geboren wordt!!

 7. Ik ben ook een hevige kringloopfan. Onze collectie bierglazen komt bijna integraal (door ontelbare bezoekjes) van de kringwinkel. Maar ook met een paar meter jeansstof was ik superblij. Heel veel rugzakjes voor geboortecadeautjes zijn hiermee al gemaakt. Eén van mijn eerste aankopen was een wit zeteltje, sindsdien was ik helemaal verkocht van kringloopshoppen.
  Dat boek van jou lijkt me zo mooi! Het zou super zijn mocht ik die winnen.
  Groetjes,
  Heidi (heidi . bonne @ telenet . be)

 8. Ik geniet het meest van een prachtige kast uit de kringwinkel, die eerst al in de keuken stond en nu de kleerkast is van de jongste (en hopelijk is die daar snel te klein voor, dan kan ik 'm terug inpalmen)!

 9. Mijn leukste kringloopvondst is een babyfotoboek. Mijn ouders vulden een speciaal boek vol met foto's en antwoorden rond mijn geboorte, dus een boek dat zij 29jaar geleden kochten. Toen ik pas wist dat ik zwanger was vond ik krak hetzelfde boek leeg in de kringwinkel! Love it!
  Grote fan van je boeken en dit exemplaar heb ik nog niet, dus zeker kandidaat!

 10. Een ouderwets bureautje (zo met het bankje eraan vast) voor kleuters. En nu loop ik de kringwinkels in de buurt af op zoek naar leuke nachtkastjes om wit te verven… Het lijkt me een boek vol supertips, ideale zomerlectuur 🙂

 11. Ohhhh ja, ik doe heel graag mee met deze te gekke give away (hé dat rijmt)! Persoonlijk ben ook ik verzot op kringloop en rommelmarkten. Hier in "Huize Thuis" hebben we veel hergebruikte spullen van b.v. bakelieten medicijnkastjes tot retro vazen… ik vind ze eigenlijk allemaal even prachtig. Mijn leukste vondst ooit is denk ik wel de kringloopwinkel 😉

 12. Ik doe ook graag mee :o) Ik hou van kringlopen, up- en recyclen… Het daagt je uit, het doet dromen en het inspireert. Dat het ecologisch goed is, is mooi meegenomen! Ik vind het prachtig als een (dingetje' aan een 2e, 3e of x-aantal leven kan beginnen! Ik heb het geluk dat er sinds kort een nieuwe kringwinkel geopend is een paar straten verder :o) Heerlijk om te snuisteren, nieuwe ideetjes op te doen en schatten en parels te vinden. Mijn grootste kringloophergebruik zijn de kommetjes van LP's, en de étagères van borden en kopjes. Mijn meeste recente vondst = een rol keitof retrobehangpapier :o)

 13. Ik heb mezelf op een Kringwinkel-dieet gezet. Ik mag er enkel nog binnen als ik ook effectief dingen ga afgeven. En ik mag niet méér items kopen dan ik afgaf. 🙂 Mijn laatste aanwinsten zijn vooral witte, keramische dingen: een hoge pasta-bewaar-pot, een romantische theepot, een sierlijk schaaltje, een rumtopf,… Mijn absoluut topstuk ooit was een prachtige rok in perfecte staat voor 4 euro, die na een rondje googlen oorspronkelijk 295 euro bleek gekost te hebben. Ooh, ik voel alweer een kriebel opkomen…

 14. Zelf heb ik nog nooit iets gevonden waar ik echt wild enthousiast over werd, maar mijn zus kocht er onlangs een heel knappe oude wandelwagen, ik zag bijna groen van jaloezie 😉

 15. Oh geweldig! Zeker voor een rommelmarkt en kringloopfan! Tegenwoordig ben ik dol op oude witte bloempotten uit de kringwinkel versieren met 'Echte Elsen' : vrolijk en goedkoop een leuke bloempot 🙂
  Ik doe dus ook graag mee, liefs Els

 16. Oh, ja! Ik doe mee! Mijn mooiste kringloopvondst is denk ik toch wel het grote grachtenpand speelhuis voor de jongens. Compleet met katrolletje en al! Verder heb ik een 'kommetjestic'. Ik vind ze zo leuk, en zeker voor die prijsjes 😉

 17. De helft van onze inboedel bestaat uit tweedehandsspullen, wegens een uit de hand gelopen voorliefde voor rommelmarkten en kringloopwinkels. Maar als ik 1 favoriet moet uitkiezen, is dat mijn collectie gebloemde koffietasjes en bordjes, praktisch en zó mooi!

 18. Zo'n moeilijke vraag want heb al veel zaken hergebruikt 🙂 De leukste was het opsmukken van een kinderbankje. Deze had ik op de kop kunnen tikken en was volledig versleten. Na enkele nieuwe spijkers kreeg het een lakje kleur, framboos werd de kleur. Bovenop het zitgedeelte kwam tafelzeil dat ik opvulde met wattine voor een aangenaam kussen gevoel. Het bankje heeft veel succes gehad bij de peutertjes in mijn klas!

 19. Onze kringloopvondst: twee lederen zeteltjes, exact geschikt voor de heringerichte living. Voor die ene keer ging manlief mee. We zagen de twee staan en gingen er prompt in zitten om ze toe te eigenen. Ah ja, ze waren net binnen en moesten nog geprijsd worden! We namen het losse etiket recht mee naar de kassa. En we zijn er keiblij mee!

 20. Niet uit de kringloopwinkel, maar van op de zolder van een vriend: een vitrinekast. Toen helemaal vergeeld, maar met glas-in-loodraampjes. Ik zag potentieel en na heel wat schuur- en schilderwerk (met hulp van die vriend) werd het een pronkstuk. Helaas is mijn man minder fan van de combinatie oud en nieuw, dus het kastje verhuist onherroepelijk naar mijn hobbyruimte. Dat wordt mijn ruimte, met allemaal kringloopdingen en tweedehands spullen!

 21. Ik heb kristallen servies van de kringloop in pastelkleuren over gespoten met graffiti-spuitbussen. Dat was een groot plezier om te doen! Het is zo fijn om naar huis te keren met de buit in je tas. 😉

 22. Niet uit de kringloopwinkel, maar van op de zolder van een vriend: een vitrinekast. Toen helemaal vergeeld maar met glasraampjes. Ik zag potentieel en na heel wat schuur- en schilderwerk (met hulp van die vriend) is het een prachtig kastje geworden! Op ons appartement deed het dienst als glazen- en bordenkast, nu mag de kast van mijn man niet in onze moderne living staan. Maar ik mag 'm wel in mijn hobbyruimte zetten, hoera!

 23. Ooooh, mijn kringloopvondsten zijn ontelbaar! Wat een schatten heb ik daar al gevonden! Onlangs een tuinbanken, zo echt eentje zoals vroeger in ons dorpje op de hoek van de straat stond (en nee, ik ben geen 80!) en een coole retro roze zachte zetel voor op de kamer van de jongste dochter, ook al prachtige boekjes gevonden, een tapijtje, en tonnen servies, dat is mijn guilty pleasure… Moet ik nog doorgaan? 😉

 24. Mijn leukste vondst was een letterbak, helemaal dezelfde als die uit je boek! Ik zag de letterbak in het boek en dacht 'waar vind ik dat ooit?'… Ik bracht zelf iets naar de kringwinkel, en wat was daar juist binnengebracht: net zo'n letterbak!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here