Supersnelle slinger met flosjkes, heuh… kwastjes

5

For English, please scroll down

Het schrijven van deze blogpost zet me waarschijnlijk meteen op de zwarte lijst van de taalpolitie.
Want zo gemakkelijk als het is om deze slinger te maken, zo lastig was het om hem te spellen! Is het nu flosj, floche, flosh,…? ‘Kwastje’ is natuurlijk het juiste Nederlandse woord, maar daarbij moet ik zelf toch altijd meer aan een mini-verfborstel denken. Het dilemma tussen schrijf- en spreektaal…
Na rijp beraad houden we het dan maar op het gezellige ‘flosj’, ‘flosjke’ voor de vrienden (en ‘kwastje’ voor de Nederlandse vrienden dus).

www.appelzee.com
Zo’n flosjkes-slinger is helemaal zoals we het graag hebben hier bij Villa Appelzee: kleurrijk met een feestelijk kantje, multi-inzetbaar, en vooral ook super-snel klaar.

Je hebt nodig: kleine strengen (borduur)wol of katoen in verschillende kleuren en een schaar.
www.appelzee.com

Stap 1: Knip voorzichtig (let er op dat de streng intact blijft) bij elke streng twee stukken wol van ongeveer 20 cm af en wikkel deze telkens op ongeveer 1 cm van de boven- en onderkant rond een andere streng. Wissel daarbij de kleurtjes tussen de strengen af. 

www.appelzee.com

Stap 2: Trek de strengen mooi strak en knip ze terwijl allemaal in de helft en je flosjkes zijn klaar! Herhaal dit zo vaak en met zoveel kleuren als je wilt tot je voldoende hebt voor een slinger.

www.appelzee.com
Om een slinger te maken rijg je alle flosjen met een dikke naald aan een wollen draad en knoop je ze om de 10 cm vast.

 

www.appelzee.com

Geen nood aan een slinger? Knoop dan bijvoorbeeld een paar flosjen aan een korter stukje wol en bind ze – met een bijpassende pompon – samen tot een kleurrijke happy handmade pakjesdecoratie. Ideaal om saai cadeaupapier op te vrolijken!

www.appelzee.com
 
As you know by now, we just love making easy peasy decoration that gives the house an instant party feeling. These tassels are made in a minute and perfect for making colourful bunting or happy handmade decorations to cheer up dull presents (or what about the christmas tree…). The technique is so simple I guess the pictures speak for themselves, but if you need more explanation just shout!

5 REACTIES

  1. I enjoy what you guys are usually up too. This kind of clever work and coverage!

    Keep up the excellent works guys I've included
    you guys to my own blogroll.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here