Borduren op boekjes

9

For English, please scroll down

Nu het borduren op papieren bordjes geen geheimen meer voor ons kent (zie oa. hier en hier), is het tijd voor wat anders: borduren op notitieboekjes. Ik probeerde dit al een hele tijd eerder uit, gaf zelfs al een paar geborduurde boekjes cadeau (onder andere aan haar) maar schreef er nog nooit iets over op de blog.
Maar omdat na de zomer iedereen weer nood heeft aan verse, lege en vooral ook mooie notitieboekjes leek het me nu een prima moment om dat dan maar eens te doen.

Op de  bordjes werkte ik vooral met kruissteek, en dat kan natuurlijk ook perfect op notitieboekjes, maar het leek me leuk om ook eens iets anders te proberen. Zoals een kraanvogel in origami-lijnen.

Of een strak geometrisch patroon.

Moeilijk is het alleszins niet. Je pakt het precies zo aan als bij de papieren bordjes.

After all the embroidery I did on paper plates (look here and here), it was time to try something else: embroidery on notebooks. It’s a simple and fun way to give a personal touch to plain notebooks. You can use cross stich patterns or more ‘modern’ figures and patterns like I did now. The technique is the same as with the paper plates. 

TUTORIAL

Teken het patroon dat je wilt gebruiken op een stevig blad papier en duid de punten aan die je nodig hebt om het motief te borduren. Ruitjespapier kan handig zijn als je een kruisjessteek of ander  regelmatig patroon wilt borduren.

 

 

(De blauwe lijnen tekende ik hier voor het gemak even met de computer op de foto en geven (deels) het motief aan. Je kan zelf gewoon met potlood de figuur tekenen.)
Kleef het papier met het gaatjes patroon op de kaft van het (opengeslagen) boekje, kleef het vast met een stukje tape en prik alle gaatjes zorgvuldig na.

 

Eenmaal je gaatjes geprikt kan je beginnen borduren. De achterkant van de kaft kan je afplakken met een stukje mooi papier of gewoon zo laten.

 

 

Draw the pattern you want to use on a piece of (squared) paper and indicate all the points you will need to make the pattern. Stick the paper to the front of your notebook and make all the holes with a sharp pen. Then the fun part can start: take your needle and thread and embroider away! When you’re done you can glue a nice piece of paper to the back to hide the ‘ugly side’ of your stitches, or you can leave it as it is (which is what I mostly do). 

 

9 REACTIES

  1. Hoi, dat lukt je zeker! En zo veel extra draad zou je niet verspillen denk ik. Als het er aan de achterkant wat te rommelig gaat uitzien kan je dat altijd gewoon verstoppen door er een stuk papier over te kleven. Ben benieuwd naar het resultaat!

  2. Wat een ontzettend leuk idee en wat een leuk blog heb jij! Ik ga je volgen om niets meer te missen van al je leuke ideetjes!
    Zelf ben ik ook nog al een crea en verwerk dat ook op mijn blog Badschuim. Je bent welkom om eens rond te snuffelen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here