Villa Appelzee Kerst – Adventkalender DIY

0
Exact drie jaar geleden verscheen mijn eerste DIYboek ‘Villa Appelzee Kerst’. Wat een feest was dat! Onlangs hoorde ik van de uitgever dat het niet meer in de winkel te krijgen is, hoog tijd dus om wat ‘gouwe ouwe’ ideeën uit het boek hier te laten zien.
 
En we beginnen bij het begin, want aftellen naar kerst? Dat doe je natuurlijk met een zelfgemaakte, gepersonaliseerde adventkalender. Duik in je bak leeggoed en ga aan de slag! 
 
www.appelzee.com
Verzamel 24 lege jampotjes of kleine glazen bokalen in verschillende maten en vormen. Stem de verschillende deksels van de potjes op elkaar af door ze met een papier in een bijpassende kleur of motief te beplakken (**). Vul de potjes met kleine verrassingen (een speelgoedje, snoepjes, een lief briefje, een echt cadeautje…) en schroef de deksels er op.
Maak cijfers van 1 tot 24 en bevestig die aan de potjes. Je kan kiezen voor één soort cijfer, of een mix maken van verschillende soorten, bijvoorbeeld:
   – Knip cirkels uit witte etiketten en schrijf hier met een rode stift de cijfers op. Gebruik eventueel een lettersjabloon.
   – Schrijf met een potlood grote sierlijke cijfers op stevig rood papier en knip zorgvuldig uit. Bind ze met een stukje touw rond de potjes.
   – Maak labels van wit of geruit papier, perforeer er een gaatje in en versier ze met gekleurde verstevigingsringetjes. Stempel de cijfers er op en bind ze rond de potjes.

 

 

 

 

 

(**)Een deksel restylen is trouwens zo gebeurd: leg het deksel op het papier dat je wilt gebruiken (bv. mooi inpakpapier) en teken de omtrek af met potlood. Knip de cirkel uit, maar met een extra boord van +/- 1,5 cm (beetje afhankelijk van de hoogte van je deksel). Smeer een dunne laag knutsellijm op de bovenkant van het deksel en kleef de cirkel er op. Knip de uitstekende boord om de 5 mm in. Smeer nu ook de rand van het deksel in met lijm (langs buiten én langs binnen) en plooi de flapjes papier er één voor één rond. Duw zachtjes aan en laat drogen.
 
Voilà, de kop is er af. En er komt nog! Blijven volgen/liken/pinnen dus! 
 
Want to make a quick and easy advent calendar? Just grab some (well, 24 to be precise) empty jars out of your recycle bin, cover the lids with matching papers and fill the jars with little presents like toys, candy or sweet notes. Different numbers (stickers with handlettering, cut from red paper or stamped on labels) give your calendar an extra twist. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here