Knutsel eens een tafelvoetbalspel in elkaar (ideaal voor Vaderdag!)

14

Het is bijna EK en het is bijna Vaderdag… dat leken ons hier bij Villa Appelzee twee goede redenen voor liefhebbende kinderen om aan het knutselen te slaan en zelf een cool tafelvoetbalspel in elkaar te steken.

www.appelzee.com

Altijd prijs met dit DIY cadeau, want zelfs al zijn natuurlijk niet alle vaders even voetbalgek en EK-minded, ik ken geen enkele papa die aan een potje tafelvoetbal met zoon- of dochterlief kan weerstaan, toch?
Aan de slag dus!

Je hebt nodig:
– een schoendoos zonder deksel
– papier, tape en/of verf (en penselen) om de doos te versieren
– 12 rietjes
– satéstokjes
– 10 houten wasknijpers
– pingpongballetje
– papierlijk, schaar, breekmes en snijmat, lat, prikpen, potlood

www.appelzee;com

 

www.appelzee.com

Stap 1: Versier de buitenkant en de randen naar keuze. Wij hielden de kleuren bewust neutraal, maar leef je vooral uit in de kleuren van je lievelingsploeg (of die van je pa natuurlijk).

www.appelzee.com

 

www.appelzee.com

Stap 2: Maak telkens zes gaten in de twee zijkanten van de doos. Duid eerst de juiste plaats aan met meetlat en potlood (de afstand is een beetje afhankelijk van de grootte van de doos, wij zetten kruisjes om de 5 cm en op 5 cm van de bovenkant).  Je kan de gaten gewoon met de punt van een schaar prikken maar voor mooie ronde gaatjes hebben wij een trukje: prik eerst een klein gaatje met een prikpen. Maak dat groter door er een rond potlood (punt eerst) door te steken. Gebruik ten slotte de steel van een rond penseel om het gaatje nog groter te maken. De uitstekende randjes aan de binnenkant van de doos kan je bijknippen met een schaar.

www.appelzee.com

Stap 3: Teken op de korte kanten van de doos de plaats van de goal af en snij deze voorzichtig uit met het breekmes. Accentueer eventueel de randen van de goal ook met tape.

www.appelzee.com

Stap 4: Schuif vier of vijf (afhankelijk van de dikte van je rietjes) satéstokjes in het uiteinde van een rietje en schuif het tweede rietje er over. Maak op dezelfde manier zes ‘stokken’.

www.appelzee.com

Stap 5: Geef nu de twee ‘teams’ (vijf wasknijpers per team) hun eigen kleuren. Opnieuw, wij hielden het neutraal, maar laat je vooral gaan met de kleuren, namen en rugnummers van je favoriete spelers. Ook leuk: print of kopieer de hoofden van je topfavorieten in het klein en plak deze op de wasknijpers.

www.appelzee.com

Stap 6: Schuif de stokken door de gaten, bevestig de wasknijpers er op, leg het pingpongballetje klaar en … spelen maar! Veel plezier! Enneuh… laat weten wat papa er van vond hé!

PS- Het grappige tafelzeil dat ik als ondergrond gebruikte is van From Lola With Love. Maar meer (leuk!!) nieuw daarover in een volgend post.

14 REACTIES

    • Hoi! Dank je voor je berichtje! Dat spel maakte ik al jaren geleden, dus het is extra fijn als mensen dat nog steeds tegenkomen op het net en leuk vinden. Groetjes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here