Over opruimen, loslaten en opnieuw beginnen, en een DIY posterhouder om dat te onderstrepen

15

3-2-1… En we zijn terug!

Na anderhalve maand twijfelen en piekeren over het lot van deze blog (en van Villa Appelzee in het algemeen), na weken van creatieve burn out waarin geen enkel idee nog de moeite leek om iets mee te doen, na een blauwe periode in een nog blauwere maand (die fameuze ‘Blue Monday’ was bij mij eerder een ‘Blue Month’) … komt het gelukkig allemaal nog goed.
Want al dat getwijfel en gepieker had hier alvast één goeie bijwerking, en dat was dat ik met een meer dan grove borstel door al mijn spullen ben gegaan, van meubels tot knipsels, van lampen tot stoffen… Alles heb ik vastgepakt, kritisch bekeken en vervolgens resoluut de deur uit gedaan wanneer ik het gevoel had dat het niet meer bij me paste. Soms met een beetje pijn in het hart, maar altijd met een goed gevoel. En nu is er weer ruimte, overzicht en rust.
En kijk: de ideeën zijn terug, de goesting is terug, ik ben terug!

 

www.appelzee.com

Om dat te vieren maakte ik een mini-poster in een handige DIY-posterhouder van houten latjes.
De quote helpt me onthouden dat uiteindelijk alles altijd weer goed komt, de posterhouder zelf herinnert me er aan dat simpele ideeën ook de moeite waard zijn, zolang je er zelf maar blij van wordt. Toch?!

www.appelzee.com

De posterhouder maken is in feite zo makkelijk dat een tutorial met één foto zeker volstaat.
Je hebt vier (op de foto staan er maar twee) smalle latten nodig (ik gebruikte overschotten uit het houtatelier van Meneer Appelzee, dus ik kon niet kiezen qua dikte of gewicht, maar in principe geldt: hoe lichter hoe beter). Zaag ze op de gewenste lengte (bv. 297 mm, voor een verticale A3 poster) en geef ze eventueel een kleur naar keuze. Knip een magneetvel in stukken (hier geldt dan weer: hoe straffer de magneten hoe beter) en plak de stukken op de achterkant van de latten. Schroef twee oogvijsjes in de bovenkant van een lat en maak er touw aan vast dat je afwerkt met houten kralen.
Klem de poster met de boven- en onderkant tussen telkens twee latten en hopla!

Iemand zin om de quote te downloaden? Laat hieronder een reactie en je mailadres en ik bezorg je de link met veel plezier!

15 REACTIES

  1. Heel herkenbaar! Ik heb dat ook op zijn tijd eens nodig. Als het in mijn hoofd te vol wordt, dan moet ons huis er aan geloven. Kuisen, opruimen, spullen weg gooien, alles kritisch bekijken,… En dat zullen de huisgenoten geweten hebben 🙂 maar kijk, uiteindelijk komt het altijd weer op zijn pootjes terecht.
    Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  2. Zo herkenbaar! Ik heb soms ook van die periodes dat ik het liefst alles aan de kant zou willen gooien – roer om, stoppen met bloggen, gewoon helemaal anders. Maar de blog en creëer kriebel blijft gelukkig – ook bij jou – altijd weer terugkomen… Thanks for sharing!

  3. Hoi Lisette! Het doet altijd deugd om te lezen dat ik niet de enige twijfelaar ben. Bedankt voor je berichtje! Enneuh, die creatieve vibe ook niet aten schieten hé! 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here