Bouw eens een huisje van krantenpapier

2

Terwijl het oudste Appelzeetje voor het eerst in haar leven alleen met wat vrienden de stad in fietste om naar de film te gaan (#mijlpaalvooreenmoeder,#zewordenzosnelgrootmeneer, #ikbentwaalfenikwilwat) zochten het kleinste Appelzeetje en ik een eigen bezigheid om de middag door te komen. Wat afleiding, zeg maar, tegen de verveling (het kind) en de onrust (de mama).
We besloten om onze beste bouwkwaliteiten boven te halen en een huisje te maken van krantenpapier.

www.appelzee.com

Het enige wat je nodig hebt zijn kranten, plakband en een nietmachine.
Wij deden het met de krant die we in huis hadden en die had nu net een kleiner formaat dan normaal. Daardoor viel ook (logisch!) ons huisje wat kleiner uit dan verwacht. Dus wil je er een echt speelhuisje voor de kinderen van maken, gebruik dan zeker kranten in een klassiek formaat.

www.appelzee.com

Leg telkens twee vellen krantenpapier opengevouwen op elkaar en rol ze diagonaal op tot een lange rol. Probeer strak genoeg te werken zodat de rol zeker stevig is. Zet het uiteinde vast met een stukje plakband.

www.appelzee.com

Maak op die manier minstens 30 rollen. Let er wel op dat je alle rollen (ongeveer) even lang maakt.

www.appelzee.com

 

www.appelzee.com

Leg dan telkens 3 rollen in een driehoek tegen elkaar en niet de uiteinden aan elkaar vast.

www.appelzee.com

Als alle driehoeken gemaakt zijn kan je beginnen bouwen. Plaats de driehoeken tegen elkaar en bouw zo een eigen constructie naar keuze.

www.appelzee.com

Verstevig alle verbindingen met voldoende nietjes en/of plakband, zodat het huisje goed blijft staan.

www.appelzee.com

Wij maakten een eenvoudig huisje met muren gemaakt van 8 driehoeken en een dak van 2 driehoeken. Maar je kan natuurlijk ook andere vormen uitproberen door meer driehoeken, of losse rollen, aan elkaar te bevestigen.

www.appelzee.com

Je kan de constructie open laten, het krantenpapier een kleurtje geven met verf, of – zoals wij – een paar doeken gebruiken om er een soort van mini-yourt van te maken.

www.appelzee.com

Missie geslaagd: verveling vermeden, onrust verjaagd en ja hoor, ondertussen kwam die oudste ook veilig en vrolijk weer thuis. Héhé!

 

2 REACTIES

  1. Dat is een leuke zelfmaker! En een fijne afleiding.
    Mijn oudste (zoon van 17) ging vannacht voor het eerst echt uit. Ook een mijlpaal en ik heb goed geslapen 😉 En hij heeft het fantastisch gehad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here