Vaasje + verf = va-va-voom!

5

For English, please scroll down

Een paar weken geleden mocht ik gaan snuisteren tussen de oude stoffenvoorraad van de moeder van een lieve collega. Dat leverde niet alleen een fijne stapel stoffen op, maar en passant ook leuke vintage kerstdecoratie, mooie borden met een gouden randje, een funky breitas en… dit vaasje.

www.appelzee.com
Een beetje verweerd en versleten, en misschien ook een beetje te souvenir-achtig zo op het eerste zicht, maar ik legde het toch met plezier boven op de hoop spullen die ik mee mocht nemen.

Ik wist namelijk al meteen hoe ik er wat meer pit tegenaan kon gooien… met een streepje verf natuurlijk!

www.appelzee.com

Eerst schuurde ik het vaasje licht op om de buitenkant egaal glad te maken en de ergste watervlekken te verwijderen. Dan plakte ik de bovenkant af met kleine stukjes tape en gaf dit deel een aantal lagen gele acryl lakverf. En ten slotte wreef ik het niet geschilderde deel op met een beetje olijfolie om het weer donker en glanzend te maken.

www.appelzee.com

Volgens mij vormen de naïeve uitstraling van de uitgesneden motieven en het felgele accent in hoogglans een perfecte va-va-voomcombinatie!

I guess it’s every crafty, creative, recycle-loving girl’s dream: receiving a phone call on a sunny Sunday morning, asking you to come over and check out a pile of vintage (and not so vintage) fabric before it will be taken to a thrift shop. It happened to me a few weeks ago and oh boy, did I love every minute of it! Not only did I come home with a huge pile of nice fabric, I also got two boxes of very cute Christmas decoration, a set of lovely old plates (with golden rim) and…  this little vase. 
It looked a bit shabby and weary  at first sight maybe, but nothing a little dash of colour couldn’t fix. 
All it took was this simple border in bright shining yellow, and the naive looking vase tuned out to be a real classy lady with lots of va-va-voom!

5 REACTIES

  1. Very great post. I simply stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your weblog posts. After all I’ll be subscribing on your feed and I am hoping you write again very soon!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here