(Kerst)sterren in klei

6

For English, please scroll down

Deze hadden jullie nog van mij te goed.

De sterren zelf maakte ik al een hele tijd geleden, alleen kwam het er maar niet van om er iets meer mee te doen, laat staan een een tutorial te maken. Lang leve de kerstvakantie dus.
Gelukkig is het idee weer easy peasy, dus makkelijk nog voor kerstavond klaar.
(De print vond ik trouwens bij VTwonen)

Je hebt nodig: zelfdrogende klei – een koekjesuitsteker in de vorm van een ster – een glazen schaaltje of kommetje met reliëf aan de onderkant (gevonden bij de kringloopwinkel) – een deegrol

www.appelzee.com

Rol de klei uit tot een lap van ongeveer 5 mm dik en steek er sterren uit. Maak (met een tandenstoker) gaatjes in de sterren.

www.appelzee.com

Druk het glazen schaaltje op de ster zodat het reliëf op de ster gedrukt wordt. Laat de klei hard worden.

www.appelzee.com
Verf de sterren dan met acrylverf (ik gebruikte zachtroze, koper en saliegroen) en laat drogen. Voor de afwisseling maakte ik ook nog een paar ruitvormen (die sneed ik gewoon met behulp van een lat en een mes uit de klei) die ik in twee kleuren schilderde.

 

www.appelzee.com

Ik maakte één lange slinger door de sterren en ruiten aan een lange wollen draad te binden, maar je kan er natuurlijk ook aparte hangers van maken. Die kan je in de kerstboom hangen, of als extra versiering op een pakje gebruiken.

www.appelzee.com
www.appelzee.com

These clay stars give your room a bright and fresh Christmas feeling and they are oh so easy to make.  Use air drying clay, and make it flat (appr. 0,5 cm). Then cut out the stars (and some diamond shapes as well) and make a whole in them to hang them later. 
With an old glass plate (with engraved bottom, look for it in the thriftshop) press the figure on the stars. Let the clay dry and paint it then in some nice colors. 
I made a sort of garland, putting all the shapes together on a piece of wool, but of course you can also use the pieces by themselves, and hang them in your Christmas tree or use them to decorate your presents with. 

6 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here