Opgeruimd staat netjes: doosjes van papier

4

For English, please scroll down

Na de vakantie krijg ik altijd een opstoot van opruimwoede. De kleerkasten moeten worden uitgeruimd, de boekenkasten afgestoft, en bureau en werktafel liefst volledig leeg (of op zijn minst overzichtelijk). Jammer genoeg (of gelukkig, het is maar hoe je het bekijkt) duurt zo’n ‘Mevrouw Proper’moment nooit lang, maar een min of meer ‘clean desk’ hou ik er meestal wel aan over.

www.appelzee.com

Kan je ook wel wat overzicht gebruiken op je werktafel, of puilt de knutseltafel of studeerhoek van je kinderen uit van de spulletjes en rommeltjes? Deze snel-klaar doosjes van vrolijk papier helpen bij het sorteren en organiseren!

www.appelzee.com

Ik maakte ze uit origamipapier van 20 cm x 20 cm (grote exemplaren) en 15 cm op 15 cm (klein doosje), maar je kan ze natuurlijk zo groot en zo klein maken als je zelf wilt. Gebruik je liever een steviger (en wellicht duurzamer materiaal) gebruik dan dik papier, of vilt bijvoorbeeld.

Stap 1 en 2: Knip de vier hoeken diagonaal in (bv. 8 cm voor een vel van 20 cm x 20 cm, 6 cm voor 15 cm x 15 cm). Trek eventueel een hulplijntje met een meetlat als je niet zeker bent van je rechtknipkunsten.
Stap 3: Leg het papier met het patroon of de kleur die je aan de buitenkant van het doosje wilt naar onderen. Plooi de punten van twee tegenoverliggende flappen naar elkaar toe en kleef ze aan elkaar vast met papierlijm.
Stap 4: Vouw nu ook de andere punten naar elkaar en kleef ook vast. Je doosje is klaar!

Looking for some quick organizing tools for your desk or worktable? These cute boxes are the answer! I made them out of plain origami paper (20 cm x 20 cm for the big ones, 15 cm x 15 cm for the smaller size), but you can make them in all kinds of material ‘card stock, felt, …) and sizes of course. 
Step 1 and 2: Cut 8 cm (6 cm if you are making the small version) diagonally in every corner. You can use a ruler and pencil to mark a straight line if you want to. 
Step 3: Bend the corners of two opposite parts towards each other and glue them together. 
Step 4: Do the same with the other two parts, and your box is ready! 

4 REACTIES

  1. hé ja zeg, die zijn ook mooi geworden! Ik ben ze nu aan het maken in leer, met een grote splitpen waardoor het ook zo' knoop-effect krijgt als bij jouw mandjes. Komt later nog een post over.
    En ik had precies gemist dat jullie terug zijn. Heb dringend wat blog-leesvoer in te halen dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here