De week maar dan anders, met dank aan Pinterest, en Bruin van der Duim

13

For English, please scroll down

Onlangs passeerde weer eens een fijne ‘quote’ op Pinterest. Jammer genoeg liep de link dood waardoor ik kon niet achterhalen van wie het origineel komt*, maar ik werd er op slag zo vrolijk van dat ik het niet kon laten om de woorden (creatief) te ‘pikken’. Met kleeffolie (en een beetje knipwerk) maakte ik deze kleurrijke versie voor op de keukenmuur.
*Ondertussen liet ene Piedro weten dat het origineel een grafisch werk is van de Nederlandse kunstenaar Bruin van der Duim. Het heet ‘De nieuwe week’ en is ondertussen zo populair dat Bruin het via zijn website ook als poster verkoopt. Allen daarheen dus, als je niet zelf aan het knippen en plakken wil slaan.

Meneer Appelzee stelde nog voor om ‘wijdag’ te veranderen in ‘wijndag’, zo zou het helemaal een week naar ons hart worden natuurlijk. Dus misschien haal ik mijn schaar straks toch nog eens boven… (en dat is ondertussen dus ook gebeurd).

Recently I saw this funny ‘quote’ on Pinterest (it’s a word game with the days of the week in Dutch, but a bit difficult to translate, so you will have to take my word for that). I couldn’t find the original source*, but because it was so nice I couldn’t resist doing something with it. So I cut the words in adhesive film in some nice colors and put them up our kitchen wall. It makes me smile day after day. 
*The original art work is made by the Dutch artist Bruin van der Duim. It is called ‘De nieuwe week’ (The new week) and it became so popular that the artist now also sells it als a poster on his website

13 REACTIES

  1. Dag Piedro,
    bedankt dat je liet weten waar het origineel vandaan komt. Het voelde een beetje lastig om het zomaar te gebruiken. Ik heb de tekst van het bericht aangepast, zodat iedereen Bruin van der Duim weet te vinden. Ere wie ere toekomt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here