DIY-Kerstdecoratie uit oud papier, deel 2: kersthangers en een ster

0

1/ De kersthanger
We beginnen met de kersthanger, perfect voor in de echte kerstboom tussen alle andere ballen, maar ook mooi als eyecatcher aan een sobere tak in een vaas, of in een groepje voor het raam.

TIP
Maak de hangers zo groot en zo klein als je zelf wilt. Om je een idee te geven: De hangertjes op de vorige pagina zijn ongeveer 6 cm en 8 cm groot. Ze zijn gemaakt met papier van 12 cm x 12 cm en 16 cm x 16 cm.
De hanger hieronder is gemaakt met een pagina uit een gewoon tijdschrift (ongeveer 22,5 x 28, 5 cm) en is 11,5 cm groot. Hier zie je hem ‘live’.

Stap 1
Maak alle stappen uit de vorige post tot je het basisboompje hebt.
Controleer even of je aan elke kant vier ‘flapjes’ hebt. Leg het boompje dan plat voor je op tafel, met de punt naar boven.

Stap 2
Vouw eerst alle punten van rechtsonder naar boven tegen de middenvouw.

Stap 3
Doe hetzelfde met de linkerhoeken.

Stap 4
En je bent al klaar, alleen nog afwerken nu…

2/ De ster

TIP
Deze ster komt het mooist tot zijn recht als je hem maakt met kleiner, iets steviger papier (bijvoorbeeld de pagina uit een boek), met weinig of geen print. Zo komen de vorm van de ster en het patroon van de vouwlijnen het best tot uiting.

Om de ster te maken doorloop je eerst alle vorige stappen, dus: eerst het basisboompje maken, dan de hanger en dan…

En het is nog niet gedaan! In een laatste post toon ik je hoe je een meer uitgebreid boompje kan maken. Blijven kijken dus!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here