Vakantiefoto’s DIY

3

Eén van de leukste dingen aan terug thuis komen van vakantie is het bekijken en sorteren van alle vakantiefoto’s. Ik zet daarbij niet alleen de foto’s van het fototoestel over op de computer, maar vraag ook meteen alle foto’s op die iedereen van het gezin met zijn eigen telefoon of iPod/iPad maakte. Dat levert altijd leuke verrassingen op (en zo kom ik af en toe ook nog eens een foto van mezelf tegen).

Elk jaar opnieuw sta ik dan voor het dilemma: alle foto’s laten afdrukken en zelf in een album plakken, of online zo’n geprint album bestellen… Ik hou enorm van het gevoel van échte foto’s, maar ik blijf altijd steken bij de inplak-fase. Dat lijkt er dan nooit van te komen, met als gevolg dat ik stapels foto’s heb in enveloppen en mapjes waar niemand naar kijkt.
Daarom ga ik het dit jaar dubbel aanpakken: Met de mooiste foto’s maak ik een online album, dan hebben we alvast iets om in te bladeren én ik laat een grote selectie foto’s ook nog een keertje los afdrukken. Die zijn dan voor het uitgebreide ‘echte’ foto-album (als dat dan ooit ingeplakt geraakt), om uit te delen aan vriendjes en grootouders, en om fijne DIY-ideeën mee te maken, zoals deze bijvoorbeeld…

*** Al deze ideeën maakte ik ooit voor (verschillende) crea-producties voor Libelle België, en zijn daarin eerder verschenen ***
*** De foto’s zijn allemaal gemaakt door Karel Daems ***

 

www.appelzee.com

Dit is een mooi en makkelijk idee dat je het hele jaar door kan gebruiken. Vakantiefoto’s beu? Vervang ze door een selectie van je favoriete herfstfoto’s, de foto’s van een dagje skieën of de eerste lentebloemen in de tuin… Zo heb je steeds een mooie mini-tentoonstelling in huis!
Haal het glas en de achterkant uit een oude kader en schilder deze met bordverf zwart.
Rijg houten kralen op katoendraad (zorg dat er voldoende plaats over is voor de foto’s) en bevestig de draad  met een handnieter aan de achterkant van de kader. Hang de foto’s op met kleine houten wasknijpers en schrijf de datum, of een leuke quote met krijt op de rand van de kader.

www.appelzee.com
Een paar takjes drijfhout en wat keukentouw, meer heb je niet nodig om een zomerse hanger te maken voor je lievelingsfoto’s. Zo blijft de vakantiesfeer nog een beetje langer hangen in huis!
www.appelzee.com
Stapelen met snoetjes! Haal een paar grote houten blokken uit de blokkendoos. Schilder per blok een drietal zijvlakken helemaal of gedeeltelijk in een vrolijke kleur met acrylverf. Laat drogen. Knip voor de ongeverfde vlakken foto’s op maat en plak ze met Mod Podge op de blokken. Geef ten slotte alles (foto’s en gelakte vlakken) een laag Mod Podge voor extra bescherming.

 

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here