Blogtips (om mee te lachen) en de Dolly Plaid – Week 1

6

Vorige donderdag verscheen de nieuwe La Maison Victor, met daarin niet alleen weer veel inspiratie om te naaien, maar ook een stuk over het boek ‘Make it, blog it, share it!’ van haar, vol praktische tips voor creatieve bloggers.
Een fijn boek daar niet van, maar toen ik het artikel zag moest ik toch eens heel hard lachen. Al op de openingspagina’s sta ik er ook weer tussen (ik was een van de creatieve bloggers die meewerkte aan het boek) en word ik weer geciteerd met mijn ‘ultieme blogtip’ om ‘vooral regelmatig (minstens twee keer per week) te bloggen’.
Hmmm, 10 op 10 voor theorie, maar behoorlijk gebuisd voor praktijk, me dunkt. Grappig dat telkens die tip eruit gelicht wordt als dé blogtip van Villa Appelzee, terwijl ik die zelf allerminst toepas. Aan ideeën en concepten ontbreekt het niet hoor,  er staan zelfs al weer verschillende posts klaar, op de computer of in mijn hoofd (Stempelen! Cactussen! Planten in glas! Weven!). Maar een combinatie van te kritisch en te weinig tijd maken dat ik op de duur al blij ben als ik twee keer per maand iets gepost krijg. Tot zover die ultieme tip dus….

Maar kijk, dat hebben jullie dus nog allemaal te goed en ondertussen heb ik, om terug te komen op La Maison Victor, wel de ultieme stok (of liever haaknaald) achter de deur gekregen om toch wekelijks iets te posten, hoera!

Ik kreeg van de redactie namelijk een grote doos met wol op gestuurd met de uitnodiging om mee te doen aan een Crochet Along om een Dolly Plaid te haken.  Lisanne van de haakblog Draad en praat ontwierp de plaid speciaal voor La Maison Victor, en echt, hij is supermooi en – zo heb ik me toch laten vertellen – ook niet moeilijk om te maken.
Elke week geeft La Maison Victor een nieuw stukje van het patroon vrij en kan je weer een stukje verder haken.
Dit is het resultaat van mijn eerste week :

 

Ziet er al goed uit, toch? En omdat ik – samen met nog een aantal andere bloggers – het volgende patroondeel een weekje eerder krijg dan de rest, kan ik nu al meteen verder met deel twee. En donderdag al weer beginnen aan deel 3! Dat wil dus zeggen dat ik ook elke week een post kan schrijven over mijn vorderingen, met foto’s en al… Van een haaknaald achter de deur gesproken!
Ook zin gekregen om mee te doen? Het is nog niet te laat! Neem snel een kijkje op de site van La Maison Victor en sluit je aan. Donderdag komt het tweede patroondeel vrij, dus je hebt nog heel even tijd om die eerste toeren aan je naald te rijgen! Gewoon 250 lossen haken en dan vasten volgens het telpatroon dat je hier kan downloaden. Doen!
Ook leuk: er is ook een sympathieke Facebookgroep waar je terecht kan met al je lotgevallen en vragen.

6 REACTIES

  1. Tja, een goede tip gaat voor je er erg in hebt een eigen leven leiden. Ook al houd jij je er niet aan, de tip is er niet minder waardevol om.
    Wat worden er veel leuke CAL's bedacht. Daarmee kun je alle dagen in de week vullen. Lisanne heeft een mooie plaid ontworpen voor haar CAL.
    Wat is dat voor garen dat jij voor de plaid gebruikt? Het merk ben ik nog niet een wolwinkel tegengekomen.

    Veel haakplezier, Margaret

  2. Leuk!! Grappig wel dat jij je eigen woorden nu grappig vindt 🙂 maar ook wel fijn 🙂 die deken lijkt me erg leuk, maar het is voor mij op dit moment noet zo realistisch om eraan mee te doen, ik zou bovendien eerst nog eens terug moeten leren hakken ook 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here