Super slang van papier

9

For English, please scroll down

Onlangs kreeg in een mailtje van Pritt (jawel, de fameuze lijm waar we allemaal wel eens mee knutselen, toch?) om te vragen of ik zin had in een klein samenwerkingsproject.
Zij stuurden mij een hele doos vol plakmateriaal (van de typische lijmsticks en alleslijm tot posterbuddies en afscheurbare (écht!) plakband), en ik ging met het kleinste Appelzeetje aan het knutselen.
Dit is wat we in elkaar lijmden…

 

www.appelzee.com

 

Een flashy super-snel-klaar-slang gemaakt van een oud boek, fluoroze stippen, en lijm natuurlijk, véél lijm.

www.appelzee.com

We noemen haar ‘Priscilla, queen of the jungle’ en ondanks haar vrouwelijke looks heeft ze echte waakhond-instincten, dus we gaven haar een plekje boven het slapende hoofd van Kleine Appelzee.

www.appelzee.com

 

www.appelzee.com

 

————
Wil je zelf ook een jungle-slang maken? We schreven zelfs ook nog een tutorial!

 

www.appelzee.com

 

Wij gebruikten
Een oude pocket (uit de Kringwinkel) – fluoroze papier (van bij De Banier) – Pritt Original en Pritt Posterbuddies (om de slang op te hangen) – een snijmes en snijmat – een grote geodriehoek – een schaar – en ook nog wiebeloogjes (maar die staan niet op foto)

 

www.appelzee.com

 

Stap 1
Snij de bladzijden van het boek in stroken (van bv. 5 cm breed) en maak er een lange ketting mee.

 

www.appelzee.com

 

Stap 2
Voor de kop vouw je eerst een lange kant van een bladzijde tot een punt. Plooi de punt ongeveer 1,5 cm in en geef er een knipje in met de schaar.

 

www.appelzee.com

 

Stap 3
Plak de twee flapjes van de punt op elkaar tot een ‘neus’ en plak ook de zijkanten op elkaar om de kop te vormen.

 

www.appelzee.com

 

Stap 4
Geef kleine knipjes in de achterkant van de kop, vouw de flatjes om en plak de kop hiermee vast op het lijf. Knip kleine halve cirkels (wij gebruikten de kaft van het boek) als ogen en plak ze op de kop. Maak wimpers door twee vierkante stukjes papier tot op 3 mm van de rand in te knippen, krul ze met een potlood en plak ze boven de ogen.

 

www.appelzee.com

 

Stap 5
Knip (of pons) rondjes uit het fluo-rozepapier en beplak het hele lijf van de slang er mee. Voor de kleine rondjes kan je een perforator gebruiken.

 

www.appelzee.com

 

Stap 6
Toen we al helemaal klaar waren met al onze stappen kwam Kleine Appelzee nog aandragen met een doosje wiebeloogjes. Die mochten er dan natuurlijk ook nog bij (en we plakten ze vast met Pritt Alleslijm natuurlijk, of wat dacht je?!)

 

www.appelzee.com

Benieuwd naar nog meer plak-ideeën, of zin om mee te doen met een leuke puzzelwedstrijd? Neem dan zeker ook hier eens een kijkje.

Pritt Belgium asked me to collaborate on a little ‘Jungle’themed crafting. Together with my youngest girl, we gave the typical ‘paper chain snake’ a whole new dimension. Meet ‘Priscilla, queen of the jungle’, made out of an old book, neon pink paper and lots and lots of glue!

9 REACTIES

  1. throwback memory lane… Vroeger maakte ik ontzettend veel van die slingers in allemaal verschillende kleuren! Een slang is wel echt een ontzettend leuke variant, tof gevonden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here